Nem mintha a jelenlegi hibrid gépeket könnyű lenne vezetni, de a McLaren szupertehetsége, Lando Norris úgy véli, jövőre még a mostaninál is nehezebb dolga lesz a versenyzőknek.

A brit pilóta nemrég a McLaren szimulátorában próbálhatta ki a 2022-es autó nyilván még korai fázisban lévő változatát, ami alaposan megdolgoztatta.
„Lesz különbség a vezetési stílusban. Bizonyos szempontból nem lesz olyan kellemes vezetni ezeket az autókat (mint a mostanit). Kicsit az F2-höz fog hasonlítani, ahol sokkal többet kell birkózni az autóval” – idézi Norrist az Autosport.
Forma 1
Verstappen és Hamilton csatája elvitte a show-t, de másoktól is láttunk extra teljesítményt
23/12/2021 14:23
A McLaren versenyzője hozzátette, a különbség elsősorban abból adódik majd, hogy légterelők helyett a leszorítóerő nagy részéért az autó alatt áramló levegő (ground effect) felel majd.
Az F1 szabályalkotóinak ezzel az a célja, hogy a versenyautók közelebbről tudják majd egymást követni jelentős leszorítóerő veszteség nélkül, és így izgalmasabbak legyenek a futamon.
Norris viszont az előnyök mellett egy hátrányra is felhívta a figyelmet: ha nem lesz olyan örvénylő a levegő az autók mögött, akkor azzal a szélárnyék jelentősége is csökken majd, ami szintén hatással lehet az előzésekre.
Abu Dhabi Nagydíj
Verstappen úgy érzi, többet hozott ki a Red Bullból, mint Hamilton a Mercedesből
13/12/2021 11:44
Szaúd-Arábiai Nagydíj
Hamilton szerint Verstappen őrült, a Red Bull kettős mércét emleget
06/12/2021 19:13