Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kézbe venné az óvás-géppuskát a Red Bull F1-es vezére

Lantos András

Frissítve 20/11/2021 - 12:38 GMT+1

Komplett óvás-sorozatot helyezett kilátásba Christan Horner, a Red Bull Formula 1-es csapatának vezetője, amennyiben úgy látják, a Mercedes szabálytalan autóval versenyez ellenük.

Christian Horner nem kegyelmez, a szabálytalannak találja a Mercedes autóit, óvni fog

Fotó: Getty Images

Nem csitul a hangulat az elmúlt évek legkiélezettebb F1-es szezonjában. A hétvégi katari verseny előtt megint egymásnak feszül a két nagy rivális, a Red Bull és a Mercedes.

Christian Horner továbbra is úgy gondolja, a Mercedes trükkös hátsó szárnyat alkalmaz, ami komoly végsebesség előnyt jelent nekik az egyenesekben, és például ez segítette Lewis Hamiltont a nagy brazíliai felzárkózásban.
A Red Bull a hátralévő három futam közül elsősorban Szaúd-Arábiától és Abu Dhabitól tart, ahol a végsebességnek komoly jelentősége lehet. Az Autosport beszámolója szerint a verseny előtti feszült sajtótájékoztatón Horner óvássorozatot helyezett kilátásba az év utolsó futamaira.
„Hogy fogunk-e óvni? Igen, teljesen biztosan. Ha úgy gondoljuk, hogy az autójuk nem felel meg a szabályoknak, akkor óvást fogunk benyújtani. Mindenki láthatta, hogy a Mexikóban és Brazíliában mutatott végsebességük nem normális” – idézi Hornert az Autosport magazin.
„Tudjuk, hogy a Mercedes új motorja előrelépést jelent a teljesítmény szempontjából. De ha 27 km/h a különbség, és nyomok látszanak a hátsó szárny véglapjain, amiket a szárny meghajlása okozott…”
„Számunkra elég egyértelmű, mi történik. Természetesen az FIA dolga, hogy biztosítsa az autók szabályosággát, de ha ezt nem teszik meg, akkor óvni fogunk, minden alkalommal, amikor egy rivális nem felel meg a szabályoknak.
„Ha meglátjuk ezt a szárnyat az autón, óvni fogunk” – mondta később Horner a Sky F1-nek.
A Mercedes továbbra is kitart amellett, hogy a szóban forgó hátsó szárny megfelel a szabályoknak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés