Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Mercedes üzent a Red Bullnak: Hamilton autóját megint rakétává varázsolják

Farkasvölgyi Gábor

Publikálva 22/11/2021 - 19:19 GMT+1

Bár a Red Bull még mindig lépéselőnyben van a Mercedesszel szemben, Toto Wolff ígéri, nem adják könnyen magukat, a folytatásban is rakéta lesz Lewis Hamilton alatt.

Hamilton, Katar

Fotó: AFP

Bár a vb-éllovas Max Verstappen akár már a következő, Szaúd-arábiai Nagydíjon elhódíthatja a Forma 1-es vb-trófeát, a Merceds amondó, nem adja könnyen magát. Toto Wolf csapatfőnök elárulta, hogy mindent megtesznek azért, hogy Lewis Hamilton versenyben maradjon az év végi elsőségért folytatott harcban, ehhez pedig garantálják, hogy Hamilton alatt Dzsiddában is a rakétává varázsolt Mercedes motor robog majd.

Lewis Hamilton a vasárnap első ízben megrendezett Katari Nagydíj megnyerésével sorozatban második győzelmét aratta és így nyolc pontra csökkentette hátrányát a vb-éllovas Max Verstappennel szemben. A vb-címért folytatott harcban még mindig a Red Bull holland versenyzője van lépéselőnyben, ám a Mercedes dominálta a legutóbbi két viadalt és a szakértők úgy gondolják, hogy a maradék két viadal is a vb-címvédő gárdának kedvez.
A Mercedes hétszeres világbajnoka több mint fél másodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót a Verstappen előtt, és rajt-cél győzelmet aratott a Losail pályán. A szakértők szerint a hátralévő két versenyen helyszínén továbbra is Mercedes dominancia várható, ám gyaníthatóan ehhez a Red Bull mérnökeinek is lesz egy két szava. Mindenesetre Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke bizakodó, szerinte a Szaúd-arábiai futamon nyomás alatt tudják tartani legfőbb riválisukat.
A szaúdi jó pálya lehet számunkra, de idén már tudjuk, hogy amikor azt hiszed, hogy valami jó, vagy valahol jó lehetsz, akkor fordítva is elsűlhet a dolog.
"Van egy hosszú egyenes, ott érvényesülhet a motorerő és a sebesség. Szaúd-Arábiára elővesszük a „rakétákat”, amit itt [Katarban] nem használtunk, és remélhetőleg Valtteri is ott lesz az elején, hiszen szükségünk lesz rá” – üzent Wolff a Red Bullnak.
picture

Katari nagydíj

Fotó: AFP

Toto Wolff saját bevallása szerint minden percet élvezi az idei világbajnoki versengésnek, ami nem csoda, így vannak ezzel a rajongók is, hiszen hosszú idő után először teljesen nyílt és végtelenül izgalmas a világbajnokság.
Hamilton katari győzelmével nyolc pontra csökkentette Verstappennel szemben a hátrányát a pilóták versengésében, jóllehet a konstruktőri versenyben a Mercedes nem tudta növelni előnyét, ugyanis Bottas számára nem sikerült túl jól a legutóbbi versenyhétvége.
Wolff úgy véli, a Mercedesnek "maximálisan támadnia kell" Szaúd-Arábiában, folyamatosan nyomás alatt kell tartania a Red Bullt.
"Nagyon élvezem ezt az utazást, mert jó móka, amikor ilyen kemény a verseny" - mondta Wolff.- "Pontosan ezért szeretjük ezt a sportot, ez a sava borsa, minden percét élvezem. Úgy gondolom, hogy maximálisan erőltetnünk kell a támadást, fel kell zárkóznunk, pontokat kell szereznünk, és pontosan ezt fogjuk tenni, hogy továbbra is nyilt maradjon a vb-küzdelem."
Max Verstappen ugyanakkor lépéselőnyben van, hiszen akár már a soron következő versenyhétvégén bebiztosíthatja végső győzelmét. A holland pályafutása első vb-címét szerezheti meg, ha győz Szaúd-Arábiában és a győzelme mellé a leggyorsabb körért járó bónuszt is megszerzi, míg Lewis Hamilton nem zár a hatodiknál jobb pozícióban. Akkor is Verstappené a vb-cím, ha megnyeri a versenyt és bár nincs bónuszpont, de Hamilton nem jobb, mint hetedik, vagy második helyen zár és a brit kiesik, esetleg második, megfutja a leggyorsabb kört, Hamilton pedig nem zár a 10. helynél jobb pozícióban.
Via: racingnews365
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés