Lewis Hamilton Forma-1-es jövője már ebben az idényben is kiemelten foglalkoztatta a szaksajtót, a hetedik világbajnoki címét begyűjtő versenyző ugyanis nem kapkodta el a szerződéshosszabbítást a Mercedesszel. Végül, ahogyan arra számítani lehetett, februárban további egy évre aláírt a címvédő istállóhoz, az viszont egyelőre nyitott kérdés, hogy az új érában is folytatja-e karrierjét.


Olyannyira nyitott, hogy még Hamilton sem döntött arról, hosszabb távon is elkötelezné-e magát a Forma-1 és azon belül is a Mercedes mellett. 2021-ben minden szempontból a folytatás volt a logikus választás: a brit versenyző az előző idény végén beállította Michael Schumacher hét világbajnoki címet számláló rekordját, ráadásul a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották az új technikai éra bevezetését is. Hamilton tehát lényegében ugyanazzal az autóval kísérelheti meg a rekorddöntést, amivel egyszer már végigverte a mezőnyt.
2022-ben viszont már elkerülhetetlen lesz a változás, amely a sportág erőviszonyait is átalakíthatja. Az egyenlőtlenségek visszaszorítása érdekében költségvetési plafonnal szabályozzák a fejlesztésekre elköltött pénzeket, így a hatékonyság minden korábbinál hangsúlyosabb lesz. Ezen a téren még mindig erős jelöltnek tűnik a Mercedes, vagyis inkább az lehet a kérdés, Hamilton 37 évesen mennyire lesz motivált, hogy egy új éra, új vezetési stílust igénylő autóihoz alkalmazkodjon. Döntését mindenesetre nem az eredmények fogják meghatározni.
Abu Dhabi Nagydíj
Hülkenberg: Az F1-ben mindenki folyamatosan a karrierjéért küzd
21/11/2022 - 21:33
"Az utolsó leheletemig küzdeni fogok" - Hamilton ígéri, folytatja a harcot a társadalmi egyenlőtlenségek ellen | Eurosport
Lewis Hamilton megfogadta, hogy az idén folytatja a harcot a rasszizmus ellen. A Forma-1 hétszeres világbajnoka azt írta a Twitteren, hogy bár fontos volt tavaly térdre ereszkedni és kiállni az egyenlőség mellett, ugyanakkor fel kell tenni a kérdést: hogyan tovább? "Black Lives Matter.
"Meghoztam azt a fontos döntést magamban, hogy nem szeretném, ha ez lenne a meghatározó tényező. A versenyzés szeretete miatt kezdtem el versenyezni. Ennek kell meghatároznia, hogy mit fogok csinálni. Ha ez már nincs meg, ha csak az elismerésekről és a címekről szólna, akkor nagyon jó eséllyel letérnék a helyes útról. Természetesen a győzelem a végső álom, csak épp azt nem szeretném, hogy ez határozza meg a döntésemet, miszerint maradok-e a sportágban, vagy inkább tovább állok" - jelentette ki Hamilton.
"Ez inkább arról szól, hogy amikor rajtam van a sisak és kigurulok a garázsból, mosoly van-e az arcomon. A tavalyi év mindenkinek nehéz volt, én sem vagyok kivétel. Mindig lesznek nagyon is meghatározó pillanatok. Vajon ez lesz a helyzet idén is? Meglátjuk. Hasonló mértékben fogom élvezni? Most elég izgatott vagyok, szóval elég biztosan mondom, élvezni fogom" - idézte meg a brit versenyző Kimi Räikkönen és Fernando Alonso szellemét. Korábban mindkét pilóta hasonlóan fogalmazott a Forma-1-es szerepvállalása kapcsán.
Alonso például tőle szokatlanul visszafogottan értékelte az Alpine lehetőségeit. "A földön kell maradnunk. Tudjuk, hogy ha voltak is változások, nem drámai mértékűek, ezért az erőviszonyok hasonlóak lesznek a tavalyihoz. Úgy gondolom, a Mercedes lesz a mezőny előtt, utánuk a Red Bull-lal, mögöttük viszont szoros a verseny pár csapat között. Az Alpine is tagja ennek a csoportnak, érdekes kérdés, ki alkalmazkodik jobban az új szabályokhoz. Szoros lesz, lehet, hogy a hatodik-hetedik helyért harcolunk, de akár a 15. is lehet belőle."
via F1
Forma 1
Max uralta a hétvégét és a versenyt is, ahogy az egész szezont
21/11/2022 - 12:25
Abu Dhabi Nagydíj
„Pokolian nehéz lesz ezt megismételni, de azon leszek” – Verstappen boldog és motivált
20/11/2022 - 17:20