Lewis Hamilton azt mondja, eddig összesen nem tudott annyit Max Verstappenről, mint amennyit most Barcelonában megtanult.

Eddig négyből négyszer mentek egymás ellen ők ketten ebben a szezonban. A verseny úgy indult, hogy a Red Bull versenyzője az első kanyarban egy kifejezetten agresszív rajttal átvette a vezetést a pole pozícióból induló ellenfelétől. Hamilton a verseny után azt mondta, mindenképp elegendő helyet akart hagyni riválisának, hogy elkerüljék az ütközést.
„Továbbra is imádom ezt a párharcot, ami köztünk van” – mondta Hamilton. „Azt nyilván akkor még nem tudtam, hogy olyan közel tudok-e maradni hozzá, mint ahogy végül sikerült.”
Forma 1
Verstappen szerint csapatának tanulnia kell a múlt hibáiból
TEGNAP 19:07

Hamilton és Verstappen Spanyolország

Fotó: Getty Images

„Maga a rajt, az első kanyar nyilván nem volt a legjobb. Megfogjuk nézni, mit tudunk belőle tanulni a jövőre nézve. De ezután egy másik üzemmódba kapcsoltam, és összességében egy jó kis nap kerekedett ki ebből.”
Rengeteget megtudtam Maxről. Talán többet, mint az eddigi összes versenyünkön együttvéve.
„Úgyhogy a verseny ebből a szempontból is kiválóan alakult a számunkra. Arról nem beszélve, hogy az egész csapat kiválóan dolgozott. Késő estig elemezgettük, tervezgettük a lehetséges stratégiákat, igyekeztünk a versenyt a lehető legjobban lefedni.”
„Természetesen alaposan oda kellett tennem magam a pályán, ugyanis nem volt könnyű visszajönni 20 másodperc fölötti hátrányból, de szerencsére sikerült.”
Nyilván az újságírók részletekbe menően is szerették volna tudni, ugyan mit tanult meg Hamilton Verstappentől. Persze azért meglepő lett volna, ha a feltett kérdésre a világbajnoki címvédő konkrétumokkal állt volna elő.
https://i.eurosport.com/2021/05/09/3129432.jpg
„Amikor ilyen szorosan követsz valakit a pályán, más dolgokra is felfigyelsz, mint egyébként, és közelebbről látsz mindent. Sokat megtudtam az autójáról, és arról is, hogyan használja. Ilyen szempontból ez mindenképpen egy kiváló verseny volt.”
Toto Wolff, a Mercedes főnöke szerint semmi probléma nem volt Verstappen agresszivitásával az első kanyarban.
„A két versenyzőnk próbálta egymást is segíteni” – magyarázta Wolff. „Ezért is maradt Lewis a baloldalon a rajtot követően, ami lehetőséget adott Verstappennek, hogy belső íven előzni tudjon. Ebből a helyzetből kívülről csak vesztesként lehetett kijönni. Maga a manőver kemény volt, de szabályos, úgyhogy teljesen rendben van.”
Mint ismeretes, Hamilton csak idén februárban hosszabbított a csapattal a 2021-es szezonra. Mivel ez senkinek sem volt ideális, a következő évről, évekről szeretne korábban megállapodni.

Mercedes Toto Wolff és Lewis Hamilton

Fotó: Imago

„Az egész telünket tönkretette, hogy nem volt megállapodás. Toto sem pihenhetett sokat, olyan, mintha nem is lett volna szünetünk. Ez egy komplex és érzékeny téma, úgyhogy nem akarok senkit sem siettetni, de lassan el kell kezdenünk beszélgetni erről.”
„Jó lenne, ha már az augusztusi szünetre lenne egy tiszta képünk a jövőt illetően.”
Wolff is arról beszélt korábban, hogy semmi olyan okról nem tud, amiért a hétszeres világbajnok ne hosszabbítana azzal a csapattal, ahol az elmúlt kilenc szezonját töltötte.
„Amíg tudjuk számára biztosítani a versenyképességet, nem látom be, miért ne nálunk folytatná.”
autosport.com, SkySports
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport hírlevelére!
Forma 1
Eladó Schumacher első Forma-1-es autója
09/06/2021 10:24
Forma 1
Vettel magára talált, hasonló folytatásban bízik
07/06/2021 13:29