Az első pénteki szabadedzésen hatalmas előnyben voltak a Mercedesek a mezőny többi részével szemben, de Lewis Hamilton szerint a valós különbség jóval kisebb lesz téthelyzetben. A hatszoros világbajnok arra számít, hogy a kiszámíthatatlan időjárás és a Hungaroring speciális vonalvezetése miatt csökkenni fog az első szabadedzésen tapasztalt tempófölényük.


Pénteken szokás szerint két szabadedzést is tartottak, de csak az első mutathatott valamilyen képet az erőviszonyokról, délutánra ugyanis esős idő fogadta a mezőnyt a Hungaroringen. Ez utóbbin egyik Mercedes sem erőltette meg magát, Bottas öt, Hamilton pedig egy kört teljesített a vizes pályán. Délelőtt viszont a címvédő mindkét autója erős tempót mutatott, fél másodpercet vertek a Sergio Perez-Lance Stroll sorrendben végző Racing Pointokra, a legnagyobb riválisként számon tartott Max Verstappen lemaradása pedig közel 1,5 másodperc volt.
Hamilton szerint azonban mindez nem jelenti azt, hogy az időmérőn és a versenyen is hasonló lesz a különbség a Mercedes és a mezőny többi része között. "Azt mondanám, ne vonjatok le túl nagy következtetést ebből. Mindenki más programot teljesített, legyen szó a szárnyakról vagy az üzemanyagról. Mi is mindenen végigmentünk, amin végig kellett, érzésre rendben volt, de azt gondolom, hogy a harmadik szabadedzésen és a kvalifikáción is sokkal közelebb lesznek hozzánk"magyarázta Hamilton, aki szerint ehhez a körülmények is hozzájárulhatnak.
French Grand Prix
Ketten is lezúzták az autójukat, Verstappen átmentette a formáját az időmérőre is
9 ÓRÁJA
A vizes pályán Vettel volt a leggyorsabb | Eurosport
Esős időben, vizes pályán a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája bizonyult a leggyorsabbnak a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíj péntek délután rendezett második szabadedzésén. Kora délután nagy mennyiségű csapadék esett Mogyoród környékén - a Forma-1-es edzés előtt pályán lévő Forma-3-asok időmérőjét félbeszakították, és akkor be sem tudták fejezni -, a vizes pálya pedig irreálissá tette az edzést, hiszen alig volt kint autó.
"Úgy képzelem, szorosabb lesz a mezőny, mert ezen a pályán nem annyira hangsúlyos a motorerő. Télen sok lóerőt veszített a Ferrari, de ezen a helyszínen ez nem jelent nekik problémát, sokkal inkább az autón lesz a hangsúly, a leszorítóerőn, az aerón és a mechanikus tapadáson. Bízom benne, hogy szorosabb lesz, örömmel látnék egy jól teljesítő Renault-t, a McLarenek eddig fantasztikusak voltak, érdekes kérdés lehet, hogyan mennek majd ezen a hétvégén ezzel a nagyszerű autóval, és persze a Racing Pointnál is fantasztikus munkát végeznek."
"Ez ráadásul egy Red Bullnak kedvező pálya, amelyen mindig jól teljesítenek, kemény csatára számítok tőlük"
- jelentette ki a hatszoros világbajnok.
Egyvalaki biztosan nem osztotta a pénteki adatok láttán Hamilton véleményét, és az épp Verstappen volt, aki nyolcadik helyen zárt a pénteki első edzésen. "Nem túl jó" - mondta a pénteki tapasztalatairól a fiatal versenyző. "Sok mindent át kell néznünk. Kár, hogy a délutáni szabadedzésen esett az eső, abból már láthattunk volna valamit. Az biztos, hogy sok munka vár ránk. Elsősorban az autó egyensúlyával van baj. Ezt kell megoldanunk, de szerencsére van rá egy egész éjszakánk, változtatni fogunk és igyekszünk jobban teljesíteni."
Alex Albon is panaszkodott az autóra: "Nem konkrétan egy kanyarról van szó, nincs olyan része a pályának, ahol sokat veszítünk, ez sok kicsiből tevődik össze. Nem egészen olyan az autó, mint amit szeretnénk, dolgoznunk kell még, hogy kiderüljön, mi áll a háttérben. A második futamra nagy előrelépést tettünk, ezen a versenyen viszont ezt nem olyan eredmény követte, amire számítottunk. Az időjárás is megnehezítette a dolgunkat, próbáljuk jobban megérteni az autót" - mondta a thai versenyző, aki száraz versenyben reménykedik.
Forma 1
Bottas volt a leggyorsabb a Francia Nagydíj első szabadedzésén
TEGNAP 11:06
Forma 1
Vettel feltámadt, Alonso eddig leszerepel – így mennek a csapatot váltó pilóták
17/06/2021 10:52