Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Odacsapnak Hamiltonék; bemószerolják Verstappent

Lantos András

Frissítve 17/11/2021 - 10:49 GMT+1

Új, a felügyelők által eddig nem látott felvételekre hivatkozva a Mercedes F1-es csapata azt szeretné, ha újra vizsgálnák Lewis Hamilton és Max Verstappen legutóbbi, brazíliai csörtéjét.

Max Verstappen und Lewis Hamilton im Zweikampf in Brasilien

Fotó: Imago

A bajnoki címért harcoló két klasszis ezúttal a 48. körben talált egymásra. Hamilton külső íven próbálta előzni Verstappent, ám mindketten szélesre sodródtak, és a holland megvédte a pozícióját.

Az egyből rendelkezésre álló felvételek alapján a felügyelők úgy döntöttek, nem szükséges vizsgálni az esetet, a Mercedes azonban most új bizonyítékokra hivatkozva felmelegítené a töltött káposztát.
Hogyan lett hirtelen új bizonyíték? Az autók fedélzeti kamera-rendszere élőben egyszerre csak egy képet tud küldeni, ám a többit is rögzíti. A verseny után az F1 TV-s szakemberei minden felvételt letöltenek, és amit érdekesnek találnak, azt hasznosítják.
Így fordulhatott elő, hogy a felügyelőknek a döntés pillanatában még nem állt rendelkezésre Verstappen előre néző fedélzeti kamerájának képe, azóta viszont megkerült. És a Mercedes szerint ez a felvétel olyan információkat tartalmaz, ami más fénybe helyezi Verstappen ténykedését.
Az ominózus felvétel:
A Formula 1 versenyigazgatója, Michael Masi elmondta, az első döntés pillanatában még valóban nem voltak elérhetők ezek felvétel, és hozzátette, lehetséges, hogy új bizonyítékként szolgálhatnak az ügyben.
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a brazíliai események után (Hamilton hátra sorolása, Verstappen pénzbüntetése) úgy fogalmazott, a jövőben keményebbek lesznek az ehhez hasonló kétes ügyekben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés