Binotto négy év után távozhat a Ferrari Forma-1-es csapatának éléről, miután nem sikerült visszavezetnie a vörösöket a bajnokesélyesek közé.
Az olasz lap elsősorban a sikertelenséggel indokolja a váltást, kiemelve, hogy Binotto négy éve alatt a Ferrari egyszer sem tudott a hajráig harcban maradni a bajnoki címért.
Azt ugyan elismerik, hogy az új szabályok bevezetésével idén ismét győzelemre esélyes autó épült Maranellóban, de a szezon második felére elfogyott a lendült.
Forma 1
Még nem fogadta el a Ferrari a csapatfőnök lemondását, az eddigi legőrültebb pletykát is bedobták
28/11/2022 - 20:03
Ahogy most a türelem is.
Az elmúlt időszak stratégiai hibái következtében Binotto és a csapat húzóembere, Charles Leclerc között is feszültté vált a viszony, ami több egyeztetés után is így maradt.
Az 54 éves Vasseur mérnöknek tanult, és egész életét a motorsport világában töltötte. Dolgozott versenymérnökként, majd a csapatirányítás terén szerzett érdemeket.
Csapataiból olyan tehetségek kerültek ki, mint Lewis Hamilton, Paul di Resta és Romain Grosjean. Először 2016-ban kapott lehetőséget a Forma-1-ben, mint a Renault csapatfőnöke, de viszonylag hamar távozott, miután nézetkülönbség alakult ki közte és Cyril Abiteboul igazgató között.
2017-ben került a Sauber F1-es alakulatához, és azóta ő irányította a közben Alfa Romeóvá átöltöző svájci istállót.
FRISSÍTÉS: az olasz sajtóban több helyen is megjelenő hírre reagálva a Ferrari közleményt adott ki, melyben 'minden alapot nélkülözőnek' nevezte az értesülést.
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
28/11/2022 - 11:40
Abu Dhabi Nagydíj
„Pokolian nehéz lesz ezt megismételni, de azon leszek” – Verstappen boldog és motivált
20/11/2022 - 17:20