Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

2026-ban pótolhatják az áradások miatt törölt imolai F1-futamot

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/05/2023 - 12:30 GMT+2

Emilia Romagna Nagydíj - Az Olaszországot sújtó esőzések és az imolai versenypálya közelében lévő Santerno folyó áradása miatt törölt Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj szervezői (ACI) abban bíznak, hogy 2026-ban is rendezhetnek majd versenyt.

Az imolai pálya az esőzések után

Fotó: Getty Images

Emilia Romagna Nagydíj - A szervezők 2026-ban rendeznének versenyt a törölt futam helyett

Az ACI-nek 2025-ig van szerződése, melyet reményeik szerint a mostani váratlan események miatt meghosszabbítanak egy extra évvel, mivel idén nem fogják tudni megrendezni a futamot. A versenynaptár nagyon sűrű, a csapatok pedig biztosan nem egyeznének bele abba, hogy lerövidítsék a nyári szünetüket az elmaradt nagydíj pótlása érdekében.
"A versenynaptár összetettsége miatt nem indokolatlan elképzelni, hogy a 2023-as elmaradt futam helyett 2026-ban rendezzünk egyet" - nyilatkozott Sricchi Damiani, az ACI elnöke, hozzátéve, hogy a tragikus események miatt a törlés elkerülhetetlen volt.
Stefano Domenicali, a Forma-1 elnöke - aki Imolában született - a versennyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az egy évre szóló szerződéshosszabbítás valós lehetőség, amivel foglalkozni fognak.
A természeti katasztrófa miatt - melyben legalább nyolc ember veszítette életét az észak-olaszországi régióban - szerdán törölték a teljes mostani versenyhétvégét. A döntést az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével lebonyolított egyeztetések után hozták meg.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés