Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Russell nyerte a második szabadedzést

Eurosport Magyarország

Publikálva 23/04/2022 - 14:34 GMT+2

George Russell, a Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj szombati szabadedzésén. A második gyakorláson, melyre a péntekitől eltérően száraz időben került sor, a mexikói Sergio Pérez (Red Bull) érte el a második, az összetettben vezető monacói Charles Leclerc (Ferrari) pedig a harmadik időt.

George Russell

Fotó: Getty Images

Az eseménytelen körözésen a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton (Mercedes) volt a negyedik, a vb-címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) pedig a hetedik. Imolában rendezik az idei Forma-1-es szezon első sprintfutamos hétvégéjét az előzetesen tervezett háromból. Az időmérő edzést ezért pénteken tartották, azon alakult ki a szombat délutáni 100 kilométeres sprintfutam rajtsorrendje. Verstappen volt a leggyorsabb, mögötte Leclerc lett a második, a brit Lando Norris (McLaren) pedig a harmadik.
A rövid távú versenyen nincs kötelező boxkiállás, viszont a tavalyi évtől eltérően az idén már nemcsak az első három, hanem az első nyolc helyezett kap világbajnoki pontot 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 elosztásban. A sprintfutam végeredményének megfelelően állnak majd fel a versenyzők a rajtrácsra a vasárnap 15 órakor kezdődő Emilia Romagna Nagydíjon.

Eredmények, 2. szabadedzés (élcsoport):

  • 1. George Russell (brit, Mercedes) 1:19.457
  • 2. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 1:19.538
  • 3. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:19.740
  • 4. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:19.992
  • 5. Fernando Alonso (spanyol, Alpine) 1:20.174
  • 6. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1:20.258

    Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés