Sergio Pérez akkor sem vonult volna vissza a Forma-1-től, ha megfelelő ajánlat és ülés nélkül marad 2021-re, legfeljebb kiülte volna az évet. Végül úgy alakult, hogy egyetlen szezont sem kell kihagynia, sőt, élete nagy lehetőségét is megkapta azzal, hogy Max Verstappen csapattársa lett a Red Bullnál. Ebből pedig szeretne mindent kihozni, és magabiztos azt illetően, hogy sikerrel jár.


2020 valódi hullámvasút volt Sergio Pérez számára. A mexikói pilóta karrierje legponterősebb és legeredményesebb évét zárta, összetettben negyedik helyen végzett, megszerezte első futamgyőzelmét, idény végén pedig szerződést kapott a Red Bulltól. Közben viszont akadtak mélypontok, mint például amikor a szezon közben koronavírusos lett, és még inkább, amikor a Racing Point (vagyis most már Aston Martin) felbontotta a szerződését, hogy ezzel helyet csináljanak Sebastian Vettelnek.
Pérez teljesítményét látva a sors (vagyis jelen esetben a Red Bull) igazságot szolgáltatott, a mexikói többszörösen kiérdemelte a folytatást. És leginkább azt, hogy az egyik topcsapattól kapjon bizonyítási lehetőséget, még ha Pérez egyértelműen Verstappen mögött lesz a hierarchiában, és elsősorban hátvédként tekintenek rá. 2013-ban versenyzett már történelmi nagycsapatnál, ám a McLaren épp akkoriban került hullámvölgybe, Pérez pedig csak a csalódást keltő 11. helyen zárt, 24 ponttal elmaradva csapattársától, Jenson Buttontól.
Abu Dhabi Nagydíj
Hülkenberg: Az F1-ben mindenki folyamatosan a karrierjéért küzd
21/11/2022 - 21:33

Verstappen személyében komoly riválist kapott Pérez.

Fotó: Eurosport

"A csapat szempontjából is rosszkor kerültem a McLarenhez, az volt az az év, amikor minden téren visszaléptek. Nem gondolnám, hogy vezetés tekintetében rosszul teljesítettem volna, az időmérőkön jobban mentem Jensonnél. Mindent figyelembe véve jó időszak volt, de aztán néhány politikai tényező is közbeszólt" - árulta el a gyenge szezon okát Pérez. A mexikói azóta visszatért a középmezőnyben csatázó istállókhoz, és egészen a tavalyi évig semmi nem utalt arra, hogy ez a közeljövőben változhat.
Főleg, hogy voltak nehézségei az idény során, például elkapta a koronavírust. "Covidos lettem, én voltam az első a pilóták között, emiatt a fura srácként tekintettek rám. Azt hiszem, volt olyan szakasz, amikor a Forma-1 azt gondolta, mi golyóállóak vagyunk ebből a szempontból. Sok kritikát kaptam, ráadásul az egy meghatározó szakasz volt a pályafutásomban, mert fennállt a veszélye, hogy elveszíthetem az ülésemet. A végén mondjuk így is megtörtént. A szezon vége felé jártunk, és kevés esély volt arra, hogy történhet valami."
Pérez reálisan látta a helyzetét, és számolt azzal az eshetőséggel, hogy ki kell hagynia a 2021-es évet. "Volt olyan, amikor azt gondoltam, ennyi volt a pályafutásom, mert 10 éven át bizonyítottam, és nem lettem volna hajlandó olyan csapathoz menni, ami csak a túlélésre megy. De aztán ment a szezon, változtak a dolgok, és adódott pár lehetőségem '22-re. Úgy voltam vele, hogy ha nem kapok ülést, akkor sem vonulok vissza, várok egy évet és visszatérek. Aztán a Red Bullból komoly dolog lett, majd meg is történt."
2021-ben minden korábbinál nagyobb esélye lesz, hogy az élmezőnnyel küzdjön, így nem csoda, ha jó érzései vannak az idény előtt. "Az a prioritás, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Nem látom, hogy miért ne működne ez a dolog."
via Racefans
Forma 1
Max uralta a hétvégét és a versenyt is, ahogy az egész szezont
21/11/2022 - 12:25
Abu Dhabi Nagydíj
„Pokolian nehéz lesz ezt megismételni, de azon leszek” – Verstappen boldog és motivált
20/11/2022 - 17:20