Tavalyhoz hasonlóan idén is törölték a versenynaptárból a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat és a gyorsaságimotoros-világbajnokság ausztráliai fordulóját.

A keddi döntésre azért került sor, mert a koronavírus-járvány miatt nagyon szigorú beutazási szabályok vannak érvényben a szigetországban.
A 2020-as F1-es melbourne-i versenyt az utolsó pillanatban kellett törölni, idén pedig a hagyományos márciusi időpont helyett novemberben akarták megrendezni.
Forma 1
Verstappen volt a leggyorsabb az első szabadedzésen
02/07/2021 12:43
Az ország határai gyakorlatilag zárva vannak, akinek mégis engedélyezik a belépést, annak 14 napra karanténba kell vonulnia, és ez a rendelkezés az év végéig biztosan érvényben marad.
Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója csalódottságának adott hangot a döntés miatt, de mint mondta, továbbra is tartani akarják a 23 futamos idei tervet.
"Több lehetőségünk is van az Ausztrál Nagydíj kiesése miatt üresen maradt hely betöltésére" - mondta.
A gyorsaságimotoros-vb szervezői már léptek is, egy héttel előbbre hozták a Malajziai Nagydíjat, amelyre így jelen állás szerint október 24-én kerül majd sor, míg az újabb portugáliai fordulót Algarve GP néven, november 7-én rendezik.
Forrás: MTI
Forma 1
Hamilton akkor marad, ha könnyen tud majd nyerni – véli a korábbi világbajnok
19 ÓRÁJA
Forma 1
Az F1-ben nem lesz Djokovic-féle dráma, legalábbis a szervezők szerint
TEGNAP 14:33