Sokáig emlékezetes marad a 2021-es Formula 1-es szezon idénynyitója, Lewis Hamilton és Max Verstappen nagy csatája a bahreini éjszakában, na meg az a jó pár arasz, amivel a brit rendszeresen elhagyta a pályát a négyes kanyarban, és ami miatt a holland a fináléban kénytelen volt visszaengedni maga elé riválisát.

A stratégia úgy hozta, hogy a futam hajrájában Hamilton vezetett, de Verstappennél volt a gumielőny, a Red Bull versenyzője pedig hideg fejjel vadászta le riválisát. Az 53. körben meg is előzte, ám a négyes kanyar kijáratán túl szélesre sodródott, így később visszaadta a helyezést.
Ekkor volt még hátra kb. három és fél kör, és a korábbi tempóelőny miatt azt hihettük, Verstappennek lesz még esélye, ám a folytatásban már nem tudott elég közel kerülni a Mercedeshez, így a futamot Hamilton nyerte.
Forma 1
Hivatalos: Távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról Mattia Binotto
18 ÓRÁJA
A dolgot az teszi igazán pikánssá, hogy utólag kiszámolták, az ominózus négyes kanyarban Hamilton korábban összesen 29-szer hagyta el a pályát, büntetlenül. Az indoklás szerint ez azért volt lehetséges, mert a címvédő nem előzés közben tette ezt… Nem véletlen, hogy a csapatfőnökök nagyobb következetességet várnak az ilyen ügyekben.
Volt azonban ennek az elengedésnek egy másik vetülete, amire a korábban a Formula 1-ben is induló, később pedig a Toyotával Endurance Világbajnoki címig jutó Anthony Davidson hívta fel a figyelmet.

Max Verstappen, Bahrein, 2021

Fotó: AFP

„A régi Verstappen nem tette volna ezt meg. Le a kalappal előtte. Most egy új Maxot láthattunk. Nagyon éret, rendkívül gyors, és egy nagyszerű versenyző, amilyennek mindig is ismertük”– mondta Davidson a SkySportnak.
„Szerintem az érettségnek ez a foka meghatározó lehet a bajnokság hátralevő részében.”
Davidson arra utalt, hogy Verstappen az utóbbi években inkább hirtelenségével és néha túlzott agresszivitásával hívta fel magára a figyelmet, most viszont ebben a rendkívül idegesítő helyzetben is higgadt tudott maradni. Bár a csapata felhívta a figyelmét Hamilton korábbi kihágásaira, mégis nyugodt maradt, amikor vissza kellett engednie.
Nem kockáztatott meg egy büntetést, és bár így nem tudott learatni egy korábban elég biztosnak tűnő győzelmet, de a megszerzett második hely a bajnokság szempontjából nagyon értékes lehet még számára.
Forma 1
Még nem fogadta el a Ferrari a csapatfőnök lemondását, az eddigi legőrültebb pletykát is bedobták
TEGNAP - 20:03
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
TEGNAP - 11:40