Sűrű heteken van túl a Forma-1 mezőnye, a pilótákra rá is fér a pihenés. A következő nagydíjat Kanadában tizenegy nap múlva rendezik, ám azért azt ne gondoljuk, hogy a köztes időben a főszereplők ne szolgáltatnának kellő beszédtémát. Természetesen a közvéleményt továbbra is a Mercedes istállón belül tapasztalható feszültségek foglalkoztatják leginkább, hiszen az sokkal izgalmasabban alakult, mint a világbajnoki versenyfutás, amely eddig kínosan egyoldalú Mercedes fölényt hoz. A Brackley-iek viselt dolgairól ezúttal Jenson Button mondta el véleményét, aki a főszereplők közül Hamiltont nagyon is jól ismeri.
A Forma-1 háza táján a Monacói Nagydíj után még mindig legtöbben a Hamilton-Rosberg ellentéttel foglalkoznak. A történet dióhéjban: a két versenyző - akik gyerekként legendásan szoros kapcsolatban álltak egymással - amióta egyazon Forma-1-es csapatban gyűjtik a vb-pontokat kezd igencsak eltávolodni egymástól. Sőt, mostanra úgy tűnik, hogy a vb-címért folytatott harc okozta feszültség, valamint a vélt vagy valós sérelmek és a pszichológiai hadviselés kibékíthetetlen ellentéteket szült a két pilóta között. Hamilton Monacóig úgy tűnt, hogy nyeregben van, hiszen sorozatban négy vb-futamot nyert, Rosberg mindannyiszor kénytelen volt beérni a második hellyel. Monacóban ugyanakkor a német örülhetett, hiszen rajt-cél győzelmet aratott és ezzel átvette a vezetést a vb-pontversenyben. Hamiltont látszólag frusztrálta csapattársa sikere, főleg azok után, hogy az időmérőn véleménye szerint Rosberg szabálytalanul akadályozta őt.

Fotó: Eurosport

Forma 1
Zseniális taktika, túl gyors Red Bull, vagy túl „puha” védekezés: mi okozta Hamilton vesztét?
EGY NAPJA
A Hamilton kontra Rosberg ügyben ezúttal Jenson Button szólalt meg, aki kifejezetten jól ismeri az angolt lévén 2010 és 2012 között a McLarennél egy csapatot alkottak. A sorozat 2009-es világbajnoka azonban úgy véli, hogy a monacói vereség csak megerősíti Hamiltont, aki sokkal erősebben fog visszatérni a Kanadai Nagydíjra.
Nicónak nagyon jót tett a győzelem, hiszen ezzel megtörte Lewis sorozatát –
mondta a McLarennel idén csak szenvedő Button az Autosport magazinnak.
– Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy Lewis sokkal eltökéltebben fog visszatérni Kanadába, ahol egyik kedvenc pályáján versenyezhet majd.
Button ezt követően visszatekintett azokra az időszakokra, amikor Hamilton a csapattársa volt.
Emlékszem, amikor Lewisnak nehézsége akadt egy pályával, vagy esetleg köztünk volt nézeteltérés, vagy a csapat egyes döntéseivel nem értett egyet, vagy rossz futamot teljesített, akkor elkeseredett és hangot is adott az érzelmeinek, ám a következő futamra megerősödve tért vissza és megsemmisítő vereséget mért rám.”
Button szerint a lélektani hadviseléssel semmit sem lehet elérni Hamiltonnál, ő ugyanis egy olyan versenyző, aki nagyon könnyen túl tudja tenni magát a negatívumokon és a következő nagydíjakra lélektanilag sokkal erősebben tér vissza. Button egy konkrét példát is említett: pár évvel ezelőtt Spa-ban a két versenyző külön taktikán volt, Button autójának a beállítása jobban sikerült, ez pedig Hamiltont zavarta. Button jobban zárt Belgiumban, ám csapattársa a következő versenyre felszívta magát és meg is nyerte azt. Mindezekből kiindulva a mezőny és Rosberg is jobb, ha felkészül a legrosszabbra Kanadában.
A világbajnoki pontverseny állása (6 futam után, még 13 van hátra):1. Nico Rosberg (német, Mercedes) 122 pont2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1183. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 614. Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) 545. Nico Hülkenberg (német, Force India) 476. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 457. Valtteri Bottas (finn, Williams) 348. Jenson Button (brit, McLaren) 319. Kevin Magnussen (dán, McLaren) 2110. Sergio Perez (mexikói, Force India) 2011. Felipe Massa (brazil, Williams) 1812. Kimi Räikkonen (finn, Ferrari) 1713. Romain Grosjean (francia, Lotus) 814. Jean-Eric Vergne (francia, Toro Rosso) 415. Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso) 416. Jules Bianchi (francia, Marussia) 2Konstruktőri világbajnokság állása:1. Mercedes 240 pont2. Red Bull 993. Ferrari 784. Force India 675. McLaren 526. Williams 527. Lotus 88. Toro Rosso 89. Marussia 2
French Grand Prix
Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat és növelte előnyét Hamiltonnal szemben
20/06/2021 15:21
French Grand Prix
Ketten is lezúzták az autójukat, Verstappen átmentette a formáját az időmérőre is
19/06/2021 14:36