Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Verstappent kiengedték a kórházból

Eurosport
Eurosport

Frissítve 19/07/2021 - 10:29 GMT+2

Max Verstappent, a Forma-1-es Red Bull holland pilótáját már vasárnap este kiengedték a kórházból, miután a Brit Nagydíjon elszenvedett versenybalesetét követően a vizsgálatok során mindent rendben találták nála az orvosok.

Max Verstappen

Fotó: Getty Images

Az összetettben vezető Verstappen az élről indulva az első körben agresszív küzdelmet folytatott a címvédő brit Lewis Hamiltonnal (Mercedes), majd egy nagy tempójú kanyarban összekoccantak.

A holland autója nagy lendülettel sodródott le a pályáról, majd a gumifalba csapódott. Verstappen magától, de szédelegve szállt ki az autóból és ment a mentőig, de elkélt számára a támogatás. A pályáról - a 45 perces csúszással újraindított futam alatt - helikopterrel elővigyázatosságból kórházba szállították. Amint azt Ian Roberst, a Forma-1-es sürgősségi orvosi csapatának vezetője kiemelte: ilyen esetben fennáll az agyrázkódás veszélye, és alaposabb vizsgálatokra van szükség.
Verstappen még az este folyamán közösségi oldalán adott tájékoztatást állapotáról. Elmondta, hogy a vizsgálatok során mindent rendben találtak, így 22 óra környékén kiengedték a kórházból. Mindehhez egy fényképet is mellékelt, amelyen édesapjával együtt látható.
A holland pilóta korábban jelezte: örül, hogy balesete után jól érzi magát, csalódott viszont amiatt, hogy kiesett, és riválisát okolta az összeütközésért. A futamot megnyerő címvédőre kirótt tíz másodperces büntetés szerinte nem volt igazságos. Hozzátette: Hamilton győzelmi ünneplését tiszteletlennek és sportszerűtlennek tartja, hiszen ő a vele való ütközés következtében került kórházba.
A brit szerint azonban - aki sikerével nyolc pontra megközelítette legnagyobb ellenfelét - versenybaleset történt, és az ünneplés kapcsán azt mondta, hogy akkor még nem tudott arról, hogy Verstappent kórházba szállították.
A vb két hét múlva, a Magyar Nagydíjjal folytatódik a mogyoródi Hungaroringen.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés