Néhány hetet még várni kell, hogy elkezdődjön a Forma-1 2021-es idénye, és tiszta képet kapjunk az erőviszonyokról, de a legvalószínűbb forgatókönyv a Mercedes sikerét ígéri. Könnyen előfordulhat, hogy a csapat technikai fölénye miatt egyedül Valtteri Bottasnak lehet reális esélye, hogy megállítsa a nyolcadik vb-címére törekvő Lewis Hamiltont. A finn még mindig hisz abban, hogy ez sikerülhet.


A holtszezon mindig a pihenésről, a feltöltődésről, egyúttal az új idényre való testi-lelki felkészülésről szól. Bottas ezúttal a szokásosnál is komolyabban vette a feladatot, és szakemberek segítségét kérve próbálta minél jobban megerősíteni magát fejben. Az előző években mutatott teljesítményével kapcsolatban elárulta, gyakran túl nagy nyomást helyezett magára, amely rányomta a bélyegét arra, mit tudott kihozni az autójából. Télen viszont nagyot sikerült fejlődnie ezen a téren, és megújult önbizalommal vág neki a szezonnak.
"Habár a címeket Lewis nyerte abban az időszakban, amikor a csapattársa voltam, ezzel a kis extrával megyek neki az új évnek. Teljes mértékben hiszek abban, hogy harcban lehetek a címért, természetesen ez is lesz a célom ebben a szezonban. Ezt tűztem ki magam elé, de odáig még hosszú út vezet, amit lépésről lépésre kell megtennünk" - jelentette ki magabiztosan. "Az F1-ben eltöltött időszakom során néha túl nagy nyomást helyeztem magamra, máskor ez inkább kívülről jött. És persze ez fordítva is előfordult, talán pont hogy kevésnek bizonyult."
Forma 1
Hivatalos: Távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról Mattia Binotto
17 ÓRÁJA

Vajon utolérheti 2021-ben Hamiltont Bottas?

Fotó: Eurosport

"Próbálom megtalálni az egyensúlyt a kettő között, és ezzel játszadozni valahogy. A csapat részéről érkező nyomás kapcsán az a legfontosabb teendő, hogy átbeszéljük a dolgokat. De ez rám is igaz. Őszintének kell lennem minden kapcsán, kiválasztani a helyes utat, majd boldogan nekivágni minden egyes nagydíjnak. Ez a trükkös része a dolognak, ami minden sportra igaz: nem volt még olyan sportoló a Földön, aki minden egyes alkalommal 100%-on teljesített, ugyanakkor az kétségtelen, hogy többször kell ezt kihoznom magamból."
Bottas azt nem részletezte, pontosan milyen módszerekkel próbálta megőrizni a mentális egészségét, mindenesetre a szavai alapján úgy tűnik, szakemberekhez fordult. "Ez magánügy, emellett nem kívánom megosztani a technikáimat másokkal. De ahogyan korábban már említettem, a télen nagyobb hangsúlyt szenteltem ennek a területnek, és az idény során is nagyobb lesz a hangsúly. Ha segítségre van szükségem, akkor azt a profiktól fogom kérni. Ha pedig épp nem így van, akkor a tükröt fogom használni" - fogalmazott a Mercedes versenyője.
A finn pilóta 2017 óta erősíti mostani csapatát, ebben az időszakban átlagosan 107 ponttal gyűjtött kevesebbet, mint az időközben négy vb-címet besöprő Hamilton. Vagyis Bottasnak nem kis hátrányt kellene ledolgoznia a csapattárshoz viszonyítva, miközben a Red Bull színeiben versenyző Max Verstappenre sem árt figyelni, aki a technikai hibái nélkül valószínűleg megelőzte volna a pontversenyben. Bottasnak ráadásul a múltban is akadtak önbizalomtól duzzadó nyilatkozatai, de legfeljebb csak rövid távon tudta tartani a lépést Hamiltonnal.
via F1
Forma 1
Még nem fogadta el a Ferrari a csapatfőnök lemondását, az eddigi legőrültebb pletykát is bedobták
TEGNAP - 20:03
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
TEGNAP - 11:40