Bemutatták hétfőn az egyik főszponzor varsói központjában a Forma-1-es Alfa Romeo istálló idei versenyautóját, melyet a finn Kimi Räikkönen és az olasz Antonio Giovinazzi vezet majd.


A teszt- és tartalékpilóta feladatait az idén is a lengyel Robert Kubica látja majd el a svájci központú csapatnál, amely tavaly nyolcadikként zárt a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében.
Frederic Vasseur csapatfőnök a C41 kódjelzésű modell leleplezése előtt azt mondta, lépésről lépésre szeretnének visszatérni a középmezőny elejére, és bár az addig vezető út hosszú, folyamatosan ennek a célnak az eléréséért dolgoznak.
Forma 1
Az idei Forma 1-es világbajnoki címről egy néha egészen nevetséges kiskapu dönthet
5 ÓRÁJA
Az Alfa Romeo a harmadik istálló, amely bemutatta 2021-es versenygépét. Elsőként a McLaren, majd az Alpha Tauri prezentálta az idei modellt, március 2-án a vb-címvédő Mercedes, valamint az Alpine, március 3-án az Aston Martin, március 5-én pedig a Williams következik.
A rekordot jelentő 23 futamból álló Forma-1-es világbajnoki idény március 28-án, Bahreinben kezdődik. A szezon előtti egyetlen hivatalos tesztet szintén a szahíri aszfaltcsíkon tartják március 12. és 14. között.
MTI
Forma 1
Elhunyt Frank Williams, a legendás forma-1-es csapatfőnök
28/11/2021 15:02
Forma 1
Megérdemelt sikerek után váratlan visszaesés: hová tűnt a McLaren tempója?
27/11/2021 17:22