Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Verstappent meglepte a pole pozíció, de azért úgy készülnek, hogy a bahreini futamon dominálnak majd

Eurosport Magyarország

Frissítve 04/03/2023 - 19:34 GMT+1

Max Verstappent meglepte az idénynyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén elért pole pozíciója, de azért azt megjegyezték a Red Bullnál, hogy benne van a pakliban, hogy élesben még ennél is erősebbek lesznek, mint az időmérőn voltak. Red Bullos nyilatkozatok a bahreini időmérő utánról.

Max Verstappen

Fotó: Getty Images

A szezon előtti teszteken ugyan a Red Bull tűnt a legerősebb csapatnak, Verstappen a pénteki szabadedzésen nem érezte annyira az autóját, mint azt várta. A szombati időmérő edzésre a csapat megszüntette a tapasztalt kellemetlenséget, így ahogy azt előzetesen várni lehetett, a kétszeres világbajnok holland bevezette az RB19-esét a pole pozícióba, mindössze 0,138 másodperccel a csapattársa, Sergio Perez előtt. A 25 éves pilótának ez pályafutása 21. pole pozíciója.
"Igazából 'pozitívan meglepett', hogy a pole pozícióban voltam az edzésen tapasztalt szenvedés után. Szóval ez tényleg pozitív, és általában a versenyautónk is jobb. Azt hiszem, kicsit nehezen indult a hétvége, nem igazán találtam a ritmust, de a kvalin szerintem sikerült összerakni a hiányzó darabokat.
Nagyon örülök, hogy megszereztem a pole-t, és nagyon jó a csapatnak, hogy tavaly után idén is erős az autónk, meg persze az is, hogy Checo is itt van mellettem.
A tavalyihoz képest szerintem jobban és még versenyképesebben indul az évünk, bár a szabályváltoztatások lassítottak az autón. Viszont az még így is látszik, hogy gyorsabbak vagyunk, mint tavaly, kicsit talán még meg is lepett az edzésen tapasztaltak után a mostani pole."
A Q3-ban az első hét autó között kevesebb mint 0,7 másodperc, míg a Q1-ben kevesebb mint 1,2 másodperc volt a teljes mezőny között a különbség.
picture

Sergio Pérez (Red Bull)

Fotó: Getty Images

Perez, aki még mindig nem volt teljesen elégedett az RB19-es egyensúlyával, azt mondta, nem emlékszik szorosabb időmérő edzésre.
Ezzel együtt kicsit odaszúrt a riválisoknak azzal, hogy a Red Bullban még mindig benne van, hogy a vasárnapi futamon rendesen elhúzzon, mivel a csapat sokkal inkább a futamra készült, az időmérőre "kompromisszumos autóbeállításokkal" jöttek.
"Nem voltam teljesen elégedett az egyensúllyal, teljesen biztos vagyok benne, hogy mindig lehet egy tizedet javítani a köridődön" - mondta a mexikói pilóta.
"De szerintem ez a rajt a csapat számára igazán különlegesre sikerült" - tette hozzá.
"Baromi jól felkészültünk a versenyre, jelenleg inkább egy vasárnapi versenyautó van alattunk. Tudtuk, hogy kompromisszumokat kell kötnünk az időmérőre, ezeket meg is tettük, és nem is voltak ideálisak, de remélhetőleg mindez holnap kifizetődik, és egy borzasztóan erős futamot tudunk majd teljesíteni."
A két Red Bull mögött a két Ferrari sorakozott fel, a monacói Charles Leclerc autózta a harmadik legjobb időt, márkatársa, a spanyol Carlos Sainz Jr. pedig a negyedik rajtkockából kezdheti majd meg a szahíri versenyt.
A hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton (Mercedes) csak hetedik lett az időmérőn, míg a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso ötödikként zárt az Aston Martinnal.
Az 57 körös Bahreini Nagydíj vasárnap 16 órakor kezdődik.
Forrás: Autosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés