Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Russell: A Red Bull simán megnyeri az összes futamot idén

Eurosport Magyarország

Publikálva 05/03/2023 - 22:00 GMT+1

George Russell nem aprózta el, két nanoszekundummal az idénynyitó bahreini f1-es futam után bedobta a tuti tippjét: szerinte a Red Bull "minden egyes futamot meg fog nyerni az idei szezonban", és a Forma-1-es világbajnokság és a vb-cím sorsa gyakorlatilag már el is van döntve.

George Russell és Fernando Alonso

Fotó: AFP

Max Verstappen az időmérőn és a vasárnapi futamon is dominált a Red Bullal, a csapattársa, Sergio Perez simán elvitte a második helyet, míg a legközelebbi rivális Fernando Alonso volt az Aston Martinnal, ő több mint 38 másodperccel lemaradva végzett a harmadik helyen. Charles Leclerc idő előtt kiesett a Ferrarival: ezúttal motorhiba miatt a verseny közepén feladta a versenyt.
Mivel a Mercedes továbbra is küzd a teljesítménnyel, George Russell a Red Bullt egy ligával a mezőny fölé helyezte, sőt, talán több ligával is: kerek perc kijelentette, szerinte idén mind a 23 futamot meg tudják majd nyerni.
"A Red Bullnak a zsebében van ez a bajnokság, nem hiszem, hogy bárki is harcolni fog velük idén. Arra számítok, hogy minden egyes futamot megnyernek az idei szezonban. Ez az én tippem" - mondta Russell, miután a Bahreini Nagydíjon a hetedik helyen végzett.
Azzal a teljesítménnyel, amit nyújtanak, nem látok senkit, aki kihívást jelentene nekik.
"A tempójuk gyengébbnek tűnt ezen a hétvégén, mint a teszteken volt, ami egy kicsit furcsa volt. De mindegy, nekik most elég könnyű dolguk van, és gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak.
"Lehet, hogy nem mindig ők lesznek a pole-ban, mert azt tudjuk, hogy a Ferrari nagyon megy az időmérőkön, de amikor a versenyről van szó, szerintem nagyon-nagyon erősek."
picture

Lewis Hamilton of Mercedes speaks to the press after competing in the Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023 qualifying at Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain on March 04, 2023.

Fotó: Getty Images

Russell csapattársa, Lewis Hamilton, aki Bahreinben az ötödik helyen végzett, csatlakozott a Mercedes teljesítményének véleményezéséhez, és előjött megint a leszorítóerőben tapasztalt hiányosságok kérdése.
"Mérföldekre voltunk [a dobogótól] - mondta Hamilton.
Volt még egy Ferrari is, amelyik megelőzött volna, úgy meg a hatodikak lettünk volna... Szóval a dobogó a közelben sem volt.
"Rengeteg munkánk van még a csapattal, és még több leszorítóerőt kell tennünk az autóba. Az nagyon hiányzik, szóval tényleg itt lesz az ideje. Amint több terhelést teszünk a hátsó és az első részre, fel fogjuk venni a tempót" - tette hozzá.
A világbajnoki sorozat két hét múlva, a Szaúdi Nagydíjjal folytatódik Dzsiddában.
Forrás: Autosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés