Lewis Hamilton megfogadta, hogy az idén folytatja a harcot a rasszizmus ellen. A Forma-1 hétszeres világbajnoka azt írta a Twitteren, hogy bár fontos volt tavaly térdre ereszkedni és kiállni az egyenlőség mellett, ugyanakkor fel kell tenni a kérdést: hogyan tovább?


"Black Lives Matter. Tavaly néhányan térdre ereszkedve tettünk hitet az egyenlőség mellett, amire én büszke is vagyok
" - fogalmaz 
Hamilton
.
"A kérdésem az, hogy hogyan tovább? A sportágunkban és a világban meglévő egyenlőtlenségek továbbra is fennállnak... Az utolsó leheletemig azért fogok küzdeni, hogy amit lehet, segítsek megváltoztatni."
A hétszeres világbajnok vezető szerepet vállalt a Black Lives Matter-mozgalomban, és a saját sportágában, valamint globálisan is azon dolgozott, hogy minél inkább elősegítse az egyenlőtlenségek felszámolását és a sokszínűség megteremtését. Az előző szezonban Hamilton rendszeresen térdre ereszkedett a futamok előtt, a kiálláshoz tizenkét versenyzőtársa is csatlakozott. 
Forma 1
Hivatalos: Távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról Mattia Binotto
17 ÓRÁJA
"A változásra továbbra is szükség van"
- folytatja
Hamilton.
"Továbbra is elszámoltathatónak és felelősségre vonhatónak kell maradnunk mindannyiunknak. Küzdenünk kell azért, hogy az egyenlőség mindenki számára tapasztalhatóvá, érezhetővé váljon, hogy valódi, tartós változást tudjunk elérni a világban."
Hamilton, akit a hónap elején lovagi rangra is felterjesztettek, egy újabb, egy évre szóló szerződést kötött a Mercedes csapattal. A megállapodás része, hogy a felek létrehoznak egy jótékonysági alapítványt, melynek célja, hogy kiálljanak a sokféleség fontossága mellett a motorsportban. 
A brit versenyző tavaly életre hívta a Hamilton Bizottság nevű testületet, melynek az a feladata, hogy feltárja, milyen akadályokkal szembesülnek azok, akik valamilyen hiányosan képviselt társadalmi csoportból érkeznek a motorsportba. 
"Azon fogok dolgozni, hogy kitapossam az utat, és lehetőséget biztosítsak a színes bőrű srácok számára a műszaki és a természettudományokban, valamint a kreatív területeken. Gyerünk tovább előre. Te hogy foglalsz állást?"
- zárja gondolatait
Hamilton
.
A sportág vezetése továbbra is hagyni fog időt a versenyzőknek, hogy eljuttathassák a számukra fontos üzeneteket a közönség felé a futamok előtt. Stefano Dominicalli, a Forma-1 új elnöke azt mondta, hogy a sportág ezentúl is biztosítja a platformot a  versenyzőknek, hogy felhívják a figyelmet a sürgető társadalmi problémákra. 
Sky Sports
Forma 1
Még nem fogadta el a Ferrari a csapatfőnök lemondását, az eddigi legőrültebb pletykát is bedobták
TEGNAP - 20:03
Forma 1
Verstappen jogi vétséget követett el, amikor megszegte a csapatutasítást Brazíliában?
TEGNAP - 11:40