Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Az élet néha őrült dolgokra képes” – Sainz újabb győzelemmel jelezte, főszereplő lehet a pilótapiacon

Eurosport Magyarország

Frissítve 24/03/2024 - 14:59 GMT+1

Carlos Sainz a 2024-es szezonban nem csak a győzelmekért és a dobogókért küzd, de azért is, hogy jövőre is valamelyik topcsapat színeiben versenyezzen. Ha így folytatja, akkor jó eséllyel szóba kerülhet nem csak a Mercedesnél, de a Red Bullnál is, ahol egyébként is lenne egy befejezetlen ügye.

Carlos Sainz nyerte az Ausztrál Nagydíjat - fotó: Martin Keep

Fotó: AFP

Nem volt 100%-os, de megnyerte az Ausztrál Nagydíjat a spanyol versenyző.

A hosszú etapok alapján a verseny előtt is esélyesnek tűnt a Ferrari, vasárnap pedig bebizonyították: nem csak délibáb volt az erős tempó. Hogy mennyire volt közel a Red Bullhoz, az végül nem derült ki: Max Verstappen már a negyedik körben kiszállt fékhiba miatt, Sergio Pérez pedig elakadt a felzárkózással, majd Fernando Alonso előzése során meg is sérült az autója.
Mindez persze a Ferrarit aligha foglalkoztatja, ugyanis éltek a lehetőséggel és kettős győzelemmel zártak, a 2022-es Bahreini Nagydíj óta először.
A futam hőse egyértelműen Carlos Sainz volt, akit két hete operáltak vakbélgyulladás miatt, és az is kérdéses volt, felépül-e időben a versenyre. Bár nem volt teljesen egészséges, végül vállalta az indulást, a teljesítménye pedig makulátlan volt az egész hétvégén.
„Nagyszerű verseny volt, remekül éreztem magam. Persze, egy kicsit merev vagyok, erőnlétileg nem volt a legegyszerűbb, de abból a szempontból szerencsém volt, hogy többé-kevésbé magamra maradtam.”
picture

Carlos Sainz

Fotó: Getty Images

„Menedzselhettem a tempómat, a gumikat, mindent. Nem ez volt a legbonyolultabb versenyem, de nagyon boldog vagyok, büszke vagyok a csapatra. Örülök, hogy egy-kettőben zártunk Charles-szal. Ez is azt bizonyítja, hogy a kemény munka kifizetődik.”
Az élet néha őrült dolgokra képes. Az év eleji események, aztán a dobogó Bahreinben, majd a vakbelem, utána a visszatérés, a győzelem. Hullámvasút volt, de imádtam, és nagyon boldog vagyok.
Sainz erősnek érezte a Ferrari tempóját, és úgy gondolta, ha közel tud maradni Verstappenhez az első körben, akkor az erős DRS-hatást kihasználva megelőzheti a hollandot. Ez végül sikerült is, a háromszoros világbajnok elfékezte a hármas kanyart, Sainz pedig a jobb kigyorsításnak és a nyitható szárnynak köszönhetően simán megelőzte.
„Kár azért a műszaki hibáért, mert nagyon jót csatázhattunk volna az első helyért. Persze örömmel viszem haza a győzelmet, neki már egyébként is van egy csomó!”
„Mindig benne van a Safety Car vagy a piros zászló kockázata, ez mindvégig ott lapult a gondolataim között, de szerencsére tiszta verseny volt, nem sok minden történt. Sajnálom George-ot a végén történtek miatt, nagy balesetnek tűnt, remélhetőleg rendben van. De végül én be tudtam fejezni a versenyt, megnyertem, hazahoztam, ami nagyszerű érzés.”
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés