Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Lewis Hamilton hihetetlen sorozata szakadhat meg idén, a Red Bullok mellett nem sok esélye maradt

Gecsei Dina

Publikálva 25/10/2022 - 12:34 GMT+2

Lewis Hamilton úgy véli, elszálltak az esélyei arra, hogy futamot nyerjen az idei szezonban, szerinte a Red Bullok tempója mellett nem fog tudni labdába rúgni. Ezzel a hétszeres bajnoknak egy egyedülálló sorozata szakad meg, olyan, amit rajta kívül egy pilóta sem tud felmutatni a Forma–1-ben.

Lewis Hamilton: "Hacsak nem történik valami rendkívüli valamelyikükkel, akkor nagyon valószínűtlen, hogy meglesz a sebességünk ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt."

Fotó: Getty Images

Nem valószínű, hogy meglesz a tempónk ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt
Lewis Hamilton hihetetlen sorozatot tudhat maga mögött a Forma– 1-ben: 2007-es debütálása óta minden szezonban tudott nyerni legalább egy futamot. Most azonban úgy néz ki, idén megszakad ez a hagyomány, mivel már csak három futam van hátra, a hétszeres bajnok pedig úgy látja, a csapata egyszerűen képtelen felvenni a versenyt a Red Bullal.
A vasárnapi Amerikai Nagydíjon volt a szezonban a legközelebb a győzelemhez a Mercedesszel, a rajtrács harmadik helyéről indult, majd Max Verstappen katasztrofálisra sikeredett kerékcseréjét követően az élen találta magát. Ahelyett azonban, hogy Hamilton megszerezte volna pályafutása 104. győzelmét, Verstappen elképesztő tempóval feledtette a boxban történteket.
A második kerékcserék során szokatlan eset történt, a Red Bullnál ugyanis műszaki hiba miatt nehezen tudták felrakni Verstappen autójára a bal első kereket, több mint tíz extra másodpercet vesztett a kiállással, így a kétszeres vb-győztes holland nem tudott visszaállni az élre.
Hét körrel a leintés előtt Verstappen, aki jóval gyorsabb autóval és gyorsabb gumikon versenyzett, megérkezett Hamilton mögé, és nem árulunk el nagy titkot, meg is előzte. Verstappen, aki ebben a szezonban már megszerezte a világbajnoki címet, innen már nem hibázott, a Red Bull pokoli tempóját megvillantva ismét futamot nyert. Verstappen az idei 13. futamgyőzelmét szerezte, és ha már elképesztő sorozatok: Verstappen ezzel a győzelemmel beálltotta Michael Schumacher (2004) és Sebastian Vettel (2013) rekordját, ők állnak az egy szezonban elért legtöbb győzelemmel.

Amikor a verseny után megkérdezték Hamiltont, hogy szerinte tudja-e folytatni a szezononként legalább egy győzelmet számláló sorozatát, amihez foghatót egyébként egyetlen más Forma–1-es pilóta sem tudhat a magáénak, azt mondta, hogy szerinte erre a legnagyobb esélye ezen a hétvégén elúszott.
A realitások talaján kell maradnunk. A Red Bull autója egész évben messze a leggyorsabb volt, és még mindig az.


"Nagyszerű volt, hogy a harmadik helyről rajtolhattunk, és harcolhattunk a győzelemért, de ha a valódi tempót nézzük, egész hétvégén előttünk jártak. Ott voltak vasárnap is, és ott lesznek a következő három futamon is" - mondta.
Szóval, hacsak nem történik valami rendkívüli valamelyikükkel, akkor nagyon valószínűtlen, hogy meglesz a sebességünk ahhoz, hogy felvegyük velük a versenyt.
Hamilton azt is kiemelte, hogy szinte esélye sem volt Verstappen ellen a hétvégén.
"Volt az a 11 másodperces kiállása, és Charles (Leclerc) mögött volt, ez is mutatja, hogy milyen elképesztő sebessége volt" – mondta.
"Az, hogy megelőzte Charles-t, és pillanatok alatt ledolgozta a hat másodperces hátrányát, majd legalább három másodperccel elhúzott előttem, az nagyon komoly tempót mutat."

A következő futam Mexikóvárosban lesz ezen a hétvégén, majd Brazíliában és Abu-Dzabiban következnek az év utolsó versenyei. A Red Bull Austinban megnyerte a konstruktőri bajnokságot is, és minden jel arra utal, hogy autójuk az utolsó három találkozón sem okoz majd csalódást.
Forrás: The Guardian
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés