Lewis Hamilton a Vanity Fair magazinnak adott hosszú interjút, amiben az életének és karrierjének maghatározó momemtumairól is beszélt. Természetesen nem maradhatott ki a tavalyi idényzáró sem és az, hogy utána még a visszavonulás is megfordult a fejében.
„Mentünk a biztonsági autó mögött és kezdtem aggódni. Csak azt mondogattam magamban, hogy nem csalhatják ki a kezeim közül a világbajnoki címet… Aztán pedig a legrosszabb rémálmaim váltak valóra.
Nem hiszem, hogy szavakba tudom önteni azt, amit a verseny után éreztem. Csak ültem az autómban és nem is akartam elhinni, hogy mi történt. Aztán rájöttem, hogy ki kell szállnom az autóból és meg kell jelennem a dobogón. Semmi erőm nem maradt hozzá. Nagyon hosszú idő után az volt a legnehezebb pillanat az életemben.
Szingapúri Nagydíj
Hamilton elnézést kért a csapattól, de nem ostorozza magát a hiba miatt
19 ÓRÁJA
Tudom, hogy mi történt és hogy miért. Tudom, hogy valami nem stimmelt az egésszel.
A Hamilton számára döbbenetes események után végül bizonyította, hogy mekkora sportember, hiszen első útja a friss világbajnok Max Verstappenhez vezetett, akinek gratulált a győzelméhez. Ebben nagy szerepet játszotta az édesapa, Anthony Hamilton, aki elősként ment oda a fiához, hogy támogassa. Lewis számára ez mindennél többet jelentett.
„Apa odajött hozzám, amikor még bent ültem az autóban és csak annyit mondott, hogy mennyire büszke rám. Ez az egyik legbensőségesebb pillanat volt kettőnk között, rá egyáltalán nem jellemző, hogy kimutatja a szeretetét.”
Egy másik fontos személy Lewis Hamilton életében Mellody Hobson. Hobson George Lucas felesége, Hamiltonnal pedig évek óta remek barátságot ápol. Nemrég együtt vették meg a Denver Broncos tulajdonrészét.
Az Abu Dhabi nagydíjon Hobson és Lucas a helyszínen szorított Hamilton sikeréért, de erről a pilóta nem is tudott. Hobson most elmondta, hogy ő hogyan élte meg a csalódást keltő hétvégét:
„A verseny után láttuk, hogy milyen állapotban van Lewis. Teljesen sokkolva volt, nem is értette, hogy mi történt. Odamentem hozzá és csak annyit mondtam neki, hogy te mindent jól csináltál. Utána elnézést kért, hogy eljöttünk és csak azt láthattuk, hogy kikapott. Csak ránéztem és közöltem vele, hogy ezért jöttünk, ha nyertél volna nem lenne ránk szükséged.
Senki sem lepődött volna meg, ha kiszáll az autóból és földhöz vágja a kormányt, vagy a sisakját, de ez nem jellemző rá. Meg tudta őrizni a méltóságát és ezzel lett igazán hős. A hősök pedig nagyobbak, mint a bajnokok.”
Hamilton most azt is elmesélte, hogy hogyan tudta feldolgozni az óriási csalódást.
„Rengeteg érzést kellett feldolgoznom, nem is nagyon jutott le hozzám, amit mondtak a többiek. Van ilyen, amikor semmi sem segít. Időre volt szükségem, de aztán sikerült felfognom, hogy mit mondott. Az egyik legnagyobb dicséret, amit kaphattam tőlük. Nagyon menő hogy Star Wars rajongóként nősz föl, aztán pedig Yoda apja mond rólad ilyen pozitív dolgokat.”
Természetesen az idény után Hamilton fejében még a visszavonulás is megfordult. Időre volt szüksége, amíg fel tudta dolgozni, ami vele történt, a barátai pedig biztosították ehhez a nyugodt légkört.
„Sötét helyen volt mentálisan. Együtt nyaraltunk a Karib-szigeteken, de sosem hoztuk fel előtte a témát. Mi persze sokat gondolkodtunk rajta, de csak annyit mondtunk Lewis-nak, hogy ilyen nehéz időben ne hozzon semmilyen komoly döntést. Most még ne. Ennek ellenére éreztük, hogy Lewis még nem végzett a Forma 1-el.”
Végül Hamilton visszatért a 2022-es szezonra is, de a Mercedes idei autója nehezen betörhetőnek bizonyult. A gyenge idénykezdet miatt a 8. világbajnokicímre még valószínűleg várnia kell a britnek, de a dobogós helyek végre elkezdtek jönni. Az utolsó két futamon két második hely is összejött Hamilton számára, aki így bizakodva várhatja, hogy folytatódjon a világbajnokság a nyári szünet után.
Forrás: Vanity Fair
Szingapúri Nagydíj
Pérez győzött Szingapúrban
EGY NAPJA
Szingapúri Nagydíj
Verstappen az elpuskázott időmérőről: Ilyen hiba nem fordulhatna elő!
TEGNAP - 18:30