Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hamiltont sem kell félteni a párharcok során a Red Bull főnöke szerint

Minich Réka

Frissítve 09/12/2021 - 20:27 GMT+1

A szaúdi hétvégét követően újra és újra felmerül, hogy mennyire másképp áll hozzá a csatákhoz Verstappen és Hamilton. Sokak szerint a holland már túllép minden határt, Hamilton pedig a tapasztalt öreg róka szerepében kiválóan választja meg, mikor érdemes inkább visszavenni. A Red Bull csapatfőnöke szerint Hamilton tényleg megfontoltabb, de azért őt sem kell félteni, ha a keménykedésről van szó.

Hamilton - Verstappen

Fotó: Getty Images

Max Verstappent tartják a piszkos pilótának, de Christian Horner szerint Lewis Hamiltonnak is megvannak a maga trükkjei.

Jeddah-ban kétszer is büntették Verstappent, egyszer pedig csak azért úszta meg, mert maga elé engedte Hamiltont, ezért sokan piszkos versenyzőként könyvelték el. A holland pilóta főnöke, Christian Horner most igyekezett árnyalni a képet.
„Láttuk, hogy mikor Hamilton került előrébb, akkor ő is leterelte Maxot a pályáról. Bárki, aki valaha kartozott, vagy versenyzett az tudja, hogy Lewis is nagyon keményen szokott versenyezni. Enélkül nem is tudna senki eljutni a Forma 1-ig.
Lewis megfontoltabban szokott versenyezni, de ő sem ártatlan.
Nézzék meg, hogy leterelte Maxot, miután végre meg tudta előzni. Volt egy másik eset is, ha jól emlékszem az is az első kanyarban. Nem volt durva, de pont annyit nyitott a kormányán, hogy Max már ne férjen el. Nincs ezzel semmi gond, mind a ketten a végsőkig harcolnak, nagyon kicsin múlik minden. Ha nem akarják, hogy leszorítsák egymást a pályáról, akkor rakjanak sóderágyat a bukóterekbe.
picture

Max Verstappen (Red Bull; left) and Lewis Hamilton (Mercedes)

Fotó: Getty Images

Az utolsó verseny előtt egyszerű a képlet; az lesz a világbajnok, aki előrébb végez. Nekiugrunk, hogy még egyszer, idén utoljára is megverjük a Mercedest. A momentum most náluk van, három versenyt nyertek zsinórban. A pálya átépítésével nagy előnyben lehetnek, de Max a végsőkig fog harcolni, meglátjuk mi lesz a hétvégén.”
Utoljára 1997-ben végződött hasonló balhés ütközéssel a világbajnokság. Akkor Michael Schumacher próbálta meg kilökni a nála sokkal gyorsabb Jacques Villeneuve-öt, de végül a kanadai tovább tudott menni és egy harmadik hellyel világbajnok is lett. Most televíziós szakértőként nyilatkozott Hamilton és Verstappen párharcáról:
picture

Jacques Villeneuve és Michael Schumacher Jereztben ütközik

Fotó: From Official Website

„Ez nem Forma-1 volt, hanem egy idióta kartverseny. Nagyon rossz volt nézni, nem is tudom mit mondjak. Elvárják, hogy semlegesek maradjunk, de ha bármilyen véleményt formálok, akkor már rögtön rám fogják, hogy valaki mellett állok. El kell dönteni végre, hogy mit szeretnénk. Ha egy hollywoodi showt, akkor nagyon jó volt a futam, de tényleg erről kell, hogy szóljon a Forma 1?
Nem tudom, szerintem ezt látva Frank Williams forog a sírjában. Nézzük csak meg a mostani csapatfőnököket. Mindegyik kiabál, megpróbálja nyomás alá helyezni még a pályafelügyelőket is, egyszerűen nevetséges az egész.
Ez az egész balhé jót tesz a nézettségnek, ami végső soron jót tesz a sportágnak. Számomra viszont nem ezt jelenti az F1, bár ez egy szubjektív kérdés.
Nézzük meg Max és Lewis ütközését. Egy teljesen túlbonyolított helyzet volt, pedig egyszerűnek kéne lennie: ha valaki lelassít előtted, akkor megelőzöd. Lewis nagyon jól tudta, hogy Max el akarja engedni, de a DRS érzékelési pontnál nem akart előrébb lenni, hogy Max vissza tudja támadni, így viszont mind a ketten nagyon hülyének tűntek.
Abu Dhabi elvileg a Red Bullnak jobban fekszik, de a Mercedes új motorja olyan, hogy azzal bárhol előnyben vannak. Remélem, hogy tiszta verseny lesz és a gyorsabb fog győzni. Ne legyen ez is hollywoodi szórakozás, legalább az utolsó futam ne.”
Forrás: motorsport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés