Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bernie Ecclestone: Hamilton hagyjon fel Verstappen zaklatásával!

Sergő Z. András

Frissítve 09/12/2021 - 18:48 GMT+1

A korábbi F1-vezér szerint itt már többről van szó, mint egyszerű versengésről. A mindent eldöntő utolsó futam előtt Hamilton és a Mercedes piszkos pszichológiai játékot játszik, amire nagyon nincs szükség.

Lewis Hamilton és Max Verstappen - fotó: Carl de Souza

Fotó: AFP

Bernie Ecclestone, korábbi Forma-1-es főnök azzal vádolta a Mercedest és Lewis Hamiltont, hogy megfélemlítik a nagy rivális és kihívó Max Verstappent az F1-versenyzők bajnoki címéért folytatott versenyben.


A helyzet azóta élesebb, hogy Hamilton vasárnap győzni tudott az izgalmas és akciódús Szaúd-Arábiai Nagydíjon, így pontban utolérte a Red Bull pilótáját. A címért folytatott izgalmas csata így az utolsó futamon dől el. A dzsiddai verseny nem zajlott incidensek nélkül, Hamilton ugyanis Verstappen autójának hátuljába ütközött, amikor a hollandot arra utasították, hogy lassítson, és engedje meg a britnek, hogy megelőzze őt a futam közepén.
A versenysorozat korábbi főnöke, a már 91 éves Ecclestone szerint a Mercedes nem játszik tiszta lapokkal. Úgy látja, a pszichológiai hadviselés része, hogy Toto Wolff, a Mercedes vezetője a versenyigazgatóságnál panaszkodik, Hamilton pedig rutinját kihasználva helyez nyomást holland ellenfelére.
picture

Bernie Ecclestone és Lewis Hamilton köszönti egymást 2015 - Frederic Le Floc

Fotó: AFP

„Max egy gyerek Lewishoz képest, ráadásul Lewisnak egy hatalmas marketingcsapat dolgozik. Maxnek nemcsak a pályán kell jobbnak lennie, ellenfelei terrorizálják, ez nem tisztességes játék. Ez pszichológiai hadviselés” – nyilatkozta az F1-nagyúr a Daily Mail című angol lapnak.

Ecclestone versenyt szeretne

Korábban egyébként arról is beszélt, hogy szerinte a rajongók szívesen látnának egy új világbajnokot. Hamilton és a Mercedes nagyon dominált az elmúlt években. A 2014 óta eltelt hét évben hatszor a brit volt a végső győztes, azóta egyedül 2016-ban hívták máshogy a világbajnokot, igaz, Nico Rosberg is a Mercedes versenyzője volt.
„Nehéz megmondani, hogy melyikük fog érvényesülni” – mondta Ecclestone a lapnak, amikor arról kérdezték, mi várható az utolsó futamon. „Azt hiszem, ez most nagyon kis dolgokon fog múlni, ami az egyik oldalon jó, a másikon balszerencse.
Általában a közönség – és ez nem Lewis ellen szól, ő első osztályú munkát végzett – valószínűleg azt szeretné, ha valaki más lenne a világbajnok. Lewis eddig egy kicsit szerencsésebb volt. Hogy ez a szerencse megmarad-e, vagy éppen elpártol, azt majd meglátjuk.
Ecclestone szerint tehát változás és új győztes kell a Forma-1-nek, hogy az továbbra is sokakat érdekeljen. „Jó lenne, ha valaki más kerülne az élre. Max nagyon jó kiállású. Ő az új fiú a porondon; bár néhány éve már jól teljesít, sokáig többnyire ismeretlen volt.”
Hogy végül ki nyeri az idei világbajnokságot, az ezen a hétvégén megrendezendő Abu Dhabi Nagydíjon kiderül. Mindkét versenyzőnek ugyanannyi pontja van, ha ezen a versenyen is ugyanannyit szereznek — mert például mindketten kiesnek –, több futamgyőzelem miatt Max Verstappen lehet a világbajnok.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés