Leleplezte 2021-es Forma-1-es versenyautóját a Red Bull istálló kedden.


Az osztrák csapat RB16B kódjelzésű modellje nagyban hasonlít a tavalyi RB16-osra, fényezésében pedig változatlanul a sötétkék, a citromsárga és a neonvörös szín látható.
Az Aston Martin felirat természetesen eltűnt a most bemutatott autóról, miután a brit sportautógyár az idén már saját csapatával indul a világbajnokságon.
Forma 1
A McLaren főnöke tárgyalt az Audival, és hallott a Red Bull-Porschéról
TEGNAP 09:58
A Red Bull versenyautóit az idén a holland Max Verstappen és a mexikói Sergio Pérez vezeti majd.
A Honda motorbeszállítóként az év végén búcsúzik a Forma-1-től, így ez lesz az utolsó Red Bull, amelyet a japán gyártó erőforrása hajt majd. Az osztrák istálló ugyanakkor a múlt héten bejelentette, hogy megegyezett a Hondával, és jövőre a saját maga által fejlesztett motorhoz a japánok technológiáját használhatja majd alapként.
A Red Bull a negyedik csapat, amely már bemutatta a 2021-es versenygépét. Hétfőn az Alfa Romeo, korábban pedig a McLaren, valamint az Alpha Tauri prezentálta az idei modellt. Jövő kedden a vb-címvédő Mercedes, valamint az Alpine, másnap az Aston Martin, jövő pénteken a Williams, március 10-én pedig a Ferrari következik. A Haas bemutatójának időpontja egyelőre nem ismert.
A rekordot jelentő 23 futamból álló Forma-1-es világbajnoki idény március 28-án, Bahreinben kezdődik. A szezon előtti egyetlen hivatalos tesztet szintén a szahíri aszfaltcsíkon tartják március 12. és 14. között.
MTI
Forma 1
Nem kell már sokat várni az idei Mercedesre!
18/01/2022 12:16
Forma 1
Hamiltonék fejeket követelhetnek a visszavont fellebbezésért cserébe
15/01/2022 19:32