Az orosz Nikita Mazepin molesztálási ügye nem befolyásolja a jövő évi Forma-1-es szereplését.

A Haas-csapat bejelentése szerint lezárult a belső vizsgálat a 21 éves orosz versenyzővel szemben, és bár erről több részletet nem hoztak nyilvánosságra, azt leszögezték, hogy a jövő évi szereplését nem befolyásolja az eset.
A fiatal pilóta december elején egy olyan videót töltött fel a közösségi oldalára, amelyen feltételezhetően ő fogdos és molesztál egy nőt egy autóban. Az alig félperces felvételt hamar törölték, viszont addigra már más internetes oldalakon terjedni kezdett. A Haas-csapat elítélte Mazepin "visszataszító" viselkedését, ő maga pedig bocsánatot kért "nem megfelelő viselkedése" miatt, valamint azért, hogy a videót feltöltötte az Instagramra.
Forma 1
Hogyan érte utol a Red Bull a Mercedest?
TEGNAP 12:22
A Haas Forma-1-es istálló elítélte a jövőre az egyik versenyautóját vezető orosz Nyikita Mazepin "visszataszító" viselkedését, miután a fiatal pilóta a közösségi médiába egy olyan videót töltött fel, melyen feltételezhetően ő maga fogdos és molesztál egy nőt egy autóban. Az alig félperces felvétel az Instagramon jelent meg, de hamar törölték, viszont addigra már más internetes oldalakon terjedni kezdett.
Mazepin csapattársa egy másik újonc, Mick Schumacher - a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia - lesz a következő idényben. Előbbi az ötödik, utóbbi az első helyen zárt idén a Forma-2-ben.
A Haas versenyautóit idén a francia Romain Grosjean és a dán Kevin Magnussen vezette.
MTI
Forma 1
Veszélyben a Kanadai Nagydíj
14/04/2021 11:20
Forma 1
Korábbi csapattársa szerint Vettelre meghatározó versenyek várnak
13/04/2021 08:58