A délszláv országokat ért és Szerbiában, Boszniában is nagy károkat okozó áradás ellenére a szervezők állítják, hogy meg lehet tartani Belgrádban a jövő hét végére tervezett evezős Európa-bajnokságot. A több forrás által is az önálló Szerbia történetének legnagyobb természeti katasztrófájaként emlegetett áradás részben a Száva folyót is érinti, márpedig pont ennek egyik szakaszán rendezik május 30. és június elseje között a kontinensbajnokságot.
"A Száva folyó víze nálunk szerencsére csak olyan szinten van, ami az évnek ebben a szakaszában megszokott, így nincs veszélyben a pálya és a versenyzők sem"
- nyilatkozta Nebojsa Jevremovic a szerb evezős szövetség főtitkára.
Tokyo 2020
Evezés - Tokió 2020 - Olimpiai főhírek
30/07/2021 13:14
A közelmúltban (2007) újraindított Európa-bajnokságok sorozata eddig nem volt éppen kiemelt esemény, mivel azonban idén a sportági nagyhatalomnak számító britek - hosszú idő után először - teljes csapattal utaznak el a regattára, így sportszakmai értelemben is nagyobb jelentősége lesz a belgrádi eredményeknek. Az itteni evezős pálya védettségét két zsilip biztosítja, amely a folyó holtágát "vágja" le és amelyen keresztül a vízszint is jobban szabályozható. Mivel Belgrád városát nem érintették az áradások, így a helyi közlekedés, a víz- és áramellátás sem akadozik, így a versenyre érkező csapatoknak nem kell fennakadásokkal számolniuk. Reméljük, a három nap végére azért itt sem a víz lesz az úr...
Tokyo 2020
A közelmúlt egyik legjobb eredményével Pétervári-Molnár a tizedik lett az egypárevezősök között
30/07/2021 01:03
Tokyo 2020
Nem tündérmese, mégis varázslatos a brit evezőspáros olimpiai szereplése
29/07/2021 10:32