Eurosport

Egy év van vissza a 2018-as pjongcsangi téli olimpiág

Egy év van vissza a 2018-as pjongcsangi téli olimpiág
By Eurosport

The 09/02/2017 at 11:54Updated The 09/02/2017 at 12:19

A pjongcsangi lesz az első valóban digitális olimpia az európai nézők számára

Formabontó, új nézőpontot teremtünk” – közvetítve minden egyes pillanatot, minden szemszögből, ezzel is összekötve a rajongókat
Az újfajta közvetítési stratégiának köszönhetően a pjongcsangi lesz az első valóban digitális olimpia az európai nézők számára
Újszerű szerkesztési stratégia az egyedülálló olimpiai életérzésért

JB Perrette, a Discovery Networks nemzetközi vezérigazgatója szerinta Discovery feladata újraértelmezni az olimpiai játékokon a nézői élmény fogalmát. Szeretnénk még inkább elkötelezetté tenni az európai rajongókat, sőt felül is múlni a várakozásaikat. Szeretnénk megjeleníteni az olimpiai játékok által közvetített értékeket, amelyeket a Discovery is magáénak érez, ezért is izgatottan várjuk, hogy elmesélhessük azokat a történeteket, amelyek a versenyeken részt vevők ambícióiról, áldozatkészségéről és az eredményeikről szólnak.”

A Discovery és az Eurosport a médiapiac innovátoraként újfajta nézői élményt kíván biztosítani az ötkarikás játékot követőknek, olyat, mintha egy nem létező páholyból követnék az eseményeket. Minden egyes pillanatot közvetítünk, minden egyes szemszögből, ezzel is közelebb hozzuk a nézőket az eseményhez.”

Amióta a pjongcsangi játékokig tartó visszaszámlálás kezdetét vette, azon vagyunk, hogy a lehető legerősebben indítsuk az olimpiai közvetítések sorát a saját tapasztalatainkra alapozva, a legjobb szakértőkkel és partnerekkel karöltve, akik osztják a nézeteinket.”

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója elmondta: „Teljesen egyedülálló élményt kínálunk a rajongóknak, nálunk az olimpia minden számukra fontos mozzanatát követhetik: a helyi hősök menetelését, a kedvenc sportágaikat, a versenyek minden sorsdöntő pillanatát. Örülünk, hogy végre többet is elárulhatunk a stratégiánkról, amely életre fogja kelteni ezeket a terveket és lehetővé teszi, hogy a 2018-as pjongcsangi játék legyen az első valóban digitális olimpiai játék Európában.”

A rajongók részéről elvárás hogy az olimpiai játékok minden pillanatát közvetítsük, ami összhangban van az Eurosport elkötelezettségével az élő sportközvetítések iránt. Célunk hogy minden eddiginél több exkluzív hozzáférést biztosítunk a helyszínen zajló eseményekhez. A stratégiánknak a következőkre épül: élő jelenlét, innovatív megközelítésmód, emberközeli történetmesélés és a helyi légkör közvetítése.”

South Korean students react to one of the mascots for the 2018 Pyeongchang Winter Olympics, a white tiger named "Soohorang", during the mascots' first public staging event at Hoenggye elementary school in Pyeongchang, about 150 kms east of Seoul, on July

South Korean students react to one of the mascots for the 2018 Pyeongchang Winter Olympics, a white tiger named "Soohorang", during the mascots' first public staging event at Hoenggye elementary school in Pyeongchang, about 150 kms east of Seoul, on JulyAFP

Mindenhol jelen lenni - egy év az olimpiai történetek elmesélésére:

Az elkövetkezendő egy év az olimpiai játékok köré fog épülni az Eurosporton:

Élő: Páratlan közvetítés együttműködve a legnagyobbakkal; az olimpiai játékokhoz kapcsolódó minden lényeges pillanatában ott leszünk egész évben.

Innovatív: A legmodernebb technológiákkal dolgozva, például a VR vagy kiterjesztett valóság eszközeivel vonjuk be a fiatalabb nézőközönséget.

Emberközeli: Újfajta történetmesélés a legnagyobb tehetségek és szakértők bevonásával, hogy még közelebb vigyük a rajongókat a helyi hősökhöz és az őket körülvevő emberekhez.

Atmoszféra: A pjongcsangi játékok helyszíne sok rajongónak az újdonság erejével hat, ezért különleges kiegészítő tartalmakkal mutatjuk be a dél-koreai kultúrát.

A stratégia a bemutatására a FIS Alpesi Sí Világbajnokság megnyitója alkalmából kerül sor. A világbajnokság fontos mérföldköve az Eurosport egy éves történetmesélésének, amely bemutatja a versenyzők útját a 2018-as pjongcsangi játékokig.

A közelgő téli olimpiai játékok lesz az első verseny melyen az Eurosport bemutatkozik, mint az olimpiai játékok új otthona Európában. Ahogy azt az Olimpiai Bizottság már 2015. júniusában bejelentette, a Discovery Communications exkluzív jogokkal rendelkezik 50 Európai országban a közvetítés tekintetében 2018-tól egészen a 2024-es olimpiai játékokig.

Home of the Olympics

Home of the OlympicsEurosport

Akár magyar érmeket is láthatunk az Eurosporton a következő téli olimpián

Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi vezető kommentátora szerint hosszú idő óta most nyílik lehetőségünk arra, hogy jelentős eredményeket érjünk el a téli olimpián. „Ennyire még nem indultak nagy esélyesekkel a magyarok téli olimpián, mint most a pjongcsangi játékon. Miklósi Edit, síelő és rövid pályás korcsolyában pedig a Liu Shaolin Sándor valamint öccse, Liu Shaoang is várhatóan szépen fognak szerepelni, mindhárman esélyesek a dobogós helyezésre. Ez azért is izgalmas, mert a magyarok 1980 óta nem szereztek érmet téli olimpiai játékokon, ezért nagyon bízunk benne, hogy Miklósi Edit is felépül a sérüléséből, most neki az elsőszámú felkészülés a lábadozás…”