A papírformának megfelelően a címvédő norvég válogatott nyerte meg az északi sízők csapatversenyét vasárnap az Oberstdorfban zajló északisí-világbajnokságon.


A síugrásból és sífutásból álló összetett sportágban vasárnap a négyfős csapatok minden tagja egyet ugrott normálsáncon, majd 4x5 kilométer sífutás következett. Az ugrás az osztrákoknak sikerült a legjobban, így a futást a második németeknél 25, a harmadik japánoknál 30 és a negyedik norvégoknál 35 másodperccel kezdték korábban.
Az első embereknél hamar összeállt az üldöző hármas, együttesen igyekeztek csökkenteni a távolságot az osztrákokkal szemben, ekkor azonban még nem jártak sikerrel. A második körben aztán a norvégoknál Jörgen Graabak leszakította japán és német riválisát, majd gyorsan beérte az élen haladó Lukas Klapfert, aki nem tudta tartani a tempóját. Az aranyérem tulajdonképpen ekkor eldőlt, Graabak után Jens Luraas Oftebro és az egyéni bajnok Jarl Magnus Riiber is folyamatosan távolodott az ellenfelektől. A célba a németek értek be másodikként, és az osztrákok végeztek a harmadik helyen.
Északi Összetett
Az osztrákok nagyon elverték a norvégokat csapatsprintben
06/03/2021 15:50
Eredmény, északi összetett, csapatverseny
:
1. Norvégia (Espen Björnstad, Jörgen Graabak, Jens Luraas Oftebro, Jarl Magnus Riiber) 43:57.7 perc
2. Németország (Terence Weber, Fabian Riesle, Eric Frenzel, Vinzenz Geiger) 42.7 másodperc hátrány
3. Ausztria (Johannes Lamparter, Lukas Klapfer, Mario Seidl, Lukas Greiderer) 49.1 mp h.
MTI
Északi Összetett
Osztrák győzelem nagysáncos északi összetettben
04/03/2021 16:24
Északi Összetett
Óriási fölénnyel győzött Johaug, Pónya olimpiai kvótát szerzett Obertsdorfban
02/03/2021 14:48