Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mørkøvék nyerték a férfi madisont

Eurosport
Eurosport

Frissítve 07/08/2021 - 14:28 GMT+2

A világbajnoki címvédő dán kettős, Lasse Norman Hansen és Michael Mørkøv sikerét hozta a férfi madison a pályakerékpárosok szombati versenynapján a tokiói olimpián.

Izgalmas végkifejlet férfi madisonban, dán győzelem

Az 50 kilométeres (200 körös) viadal során a kétfős csapatokra - melyekből egyszerre mindig egy kerekes volt a pályán - összesen 20 sprint (tíz körönként egy) várt, a sorrend az ezeken szerzett pontok, valamint körelőnyök alapján dőlt el.

A táv negyedéig az egyik új-zélandi, majd lengyel bringás is bukott, ám folytatni tudták a viadalt, amelynek felére az elrajtoló 16-ból már három duó adta fel. A több jól kezdő kettős közül hosszú ideig a brit és a dán egység emelkedett ki: előbbiben a csütörtöki omniumot megnyerő Matthew Walls társa Ethan Hayter volt, utóbbiban Lasse Norman Hansen és az országúton a legkiválóbb sprintfelvezetők közé tartozó Michael Mørkøv tekert. Ehhez a két duóhoz zárkózott fel fokozatosan a Donavan Grondin és a számban 2017-ben vb-győztes Benjamin Thomas alkotta francia páros, ám az utolsó sprintekre jelentős pontelőnyt dolgoztak ki a dánok. A britek bátor vállalással megkíséreltek körelőnyt kiharcolni a hajrában, azonban az olimpiai bajnoki címet érő támadás befejezésére végül nem volt elég a hátralevő néhány kör. Az ezüstérmes pozíciót így is megszerezte a brit kettős, a dupla pontot érő utolsó sprint megnyerésének köszönhetően megelőzve az azonos pontszámmal végzett franciákat.
Az előző két ötkarikás játékokról hiányzó madisont remek teljesítménnyel így a dán páros nyerte. Hansen a 2012-ben omniumban aratott sikere után második olimpiai aranyát ünnepelhette, Mørkøv pedig a 2008-as pekingi játékokon a csapat üldözőversenyben szerzett ezüst után 36 évesen lett olimpiai bajnok.
A dánok 50:15 perc alatt, 59,690 km/órás átlagsebességgel teljesítették a távot.
Férfi madison
olimpiai bajnok: Lasse Norman Hansen, Michael Mørkøv (Dánia) 43 pont
2. Ethan Hayter, Matthew Walls (Nagy-Britannia) 40
3. Benjamin Thomas, Donavan Grondin (Franciaország) 40
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés