Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az utolsó endben ment el az olimpiai kvalifikáció a magyar curlingpárosnak

MTI

Frissítve 09/12/2021 - 13:58 GMT+1

Kiss Zsolt a hetedik kőnél egy nehéz bontásnál rontott, az ellenfél így 3-0-ra megnyerte a záró felvonást, ezzel a mérkőzést is.

Kiss Zsolt, Palancsa Dorottya - fotó: Vincent Jannink

Fotó: AFP

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt összeállítású magyar vegyespáros 7-5-re kikapott a dél-koreai kettőstől a curlingesek olimpiai pótkvalifikációs versenyén, ezzel kiesett és elveszítette esélyét a pekingi szereplésre.


A nemzetközi szövetség honlapja szerint a hollandiai Leeuwardenben zajló torna egyenes kieséses szakaszában a magyarok sokáig tartották a lépést ázsiai riválisukkal, sőt a hetedik end 2-0-s megnyerésével előnyről várták az utolsó periódust. Ebben magyar részről Kiss Zsolt a hetedik kőnél egy nehéz bontásnál rontott - két koreai kő a ház két ellentétes oldalán is pontot érően állt meg -, ezt pedig Palancsa az utolsó próbálkozásával nem tudta javítani, az ellenfél így 3-0-ra megnyerte a záró felvonást, ezzel a mérkőzést is.
A pótkvalifikációs versenyen 14 válogatott részvételével két csoportban zajlanak a küzdelmek. A tornán két válogatott jut kvótához. A csoportok első helyezettjei automatikusan elődöntőbe jutottak, a másodikok és a harmadikok - közte a magyarok - keresztbejátszottak egymással a négy közé kerülésért.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés