Getty Images

Kanada a curling vegyespáros első olimpiai bajnoka

Kanada a curling vegyespáros első olimpiai bajnoka
By Eurosport

The 13/02/2018 at 15:45Updated The 13/02/2018 at 16:36

John Morris és Kaitlyn Lawe a tavalyi világbajnok svájci duót győzte le.

Kanada kettőse, John Morris és Kaitlyn Lawes nyerte a curling vegyespárosok versenyét a phjongcshangi téli olimpián, mivel a döntőben magabiztosan, 10-3-ra legyőzte a tavaly világbajnok Jenny Perret, Martin Rios svájci duót.

A keddi finálé 2-2 után gyakorlatilag már a harmadik endben eldőlt, amikor a kanadaiak kihasználták a számukra nagyon kedvező állást és egy szép dobással négy pontot szereztek. Jelentős előnyük bőven elégnek bizonyult, már csak azért is, mert bár a következő szakaszt 1-0-ra elveszítették, az ötödiket és a hatodikat 2-0-val hozták, ezzel ki is alakult a végeredmény.

John Morris of Canada celebrates an 8-4 win over Norway with Kaitlyn Lawes during the Curling Mixed Doubles Semi-Finals Session One at Gangneung Curling Centre

John Morris of Canada celebrates an 8-4 win over Norway with Kaitlyn Lawes during the Curling Mixed Doubles Semi-Finals Session One at Gangneung Curling CentreGetty Images

Kanada a tavalyi vb-n ezüstérmes volt, de nem ebben az összeállításban. A mostani győztesek már korábban is nyertek olimpiai aranyat, John Morris 2010-ben a férfi, Kaitlyn Lawes pedig négy éve a női csapatversenyben.

A dél-koreai játékokon a körmérkőzéses selejtezőben is a kanadaiak bizonyultak jobbnak, akkor 7-2-re verték a svájciakat.

A vegyespárosok számára most először rendeztek versenyt a téli olimpiák történetében.

Curling Canada vs Norvegia