Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Óriási meglepetésre kiesett a francia óriás

Eurosport
Eurosport

Frissítve 30/07/2021 - 07:55 GMT+2

Tokió 2020 - Nem lesz háromszoros bajnok a japán fővárosban a francia dzsúdósztár.

Óriási meglepetésre kiesett a francia óriás

Nagy meglepetésre a negyeddöntőben kikapott, így biztosan nem szerzi meg a tokiói olimpián a harmadik ötkarikás aranyérmét a cselgáncsversenyek legnagyobb sztárja, a +100 kilogrammban szereplő francia Teddy Riner.

A 32 éves, 2,04 méter magas, 140 kilós óriás a papírformának megfelelően kezdte szereplését pénteken, előbb osztrák, majd izraeli ellenfelét is legyőzte. A nyolc között az orosz Tamerlan Bashaev következett számára, aki ellen szintén uralta a tatamit, riválisa hiába igyekezett akciót csinálni, önerőből egyszer sem járt sikerrel. Ugyanakkor a négy perces mérkőzésidő alatt a francia sem tudta lezárni a küzdelmet, így az aranypontig tartó hosszabbítás következett. Abból pedig alig telt el fél perc, amikor Riner meghúzta maga felé ellenfelét, de óvatlan volt, Bashaev pedig jó ütemben rátolt az instabilan álló franciára, aki - rajta az orosszal - oldalára zuhant. A mérkőzésvezető nem döntött, a videózás után azonban vazaarit adtak Basajev akciójára, amivel eldőlt a csata.
A vereség még nem jelenti Teddy Riner versenyének végét, ám a vigaszágról már csak a bronzéremig juthat el, így a londoni és a riói olimpiától eltérően Tokióban biztosan nem tud győzni.
A tízszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok francia sztár - aki 2010 és 2020 között sorozatban 154 mérkőzést nyert meg - mindössze a második cselgáncsozó lehetett volna, aki három olimpián győz. Az eddigi egyetlen triplázó a japán Nomura Tadahiro.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés