Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem állt ki az izraeli ellenfele ellen az olimpián, eltiltották

Eurosport
Eurosport

Publikálva 24/07/2021 - 12:24 GMT+2

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) eltiltotta az algériai Feti Nurint, aki nem akart kiállni izraeli riválisa ellen a tokiói olimpián.

Fethi Nourine

Fotó: Twitter

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) eltiltotta az algériai Feti Nourine-t, aki nem akart kiállni izraeli riválisa ellen a tokiói olimpián.

Az IJF vasárnapi tájékoztatása szerint a harmincéves sportoló és edzője ellen eljárás indult, s ügyüket a fegyelmi bizottság tárgyalja.
A 73 kilogrammos Nourine hétfőn a szudáni Mohamed Abdalrasoollal kezdett volna az ötkarikás játékokon, és győzelem esetén a 32 között az izraeli Tohar Butbul várt volna rá. A háromszoros Afrika-bajnok szombaton bejelentette, hogy visszalép az olimpiától, hogy ne kelljen megküzdenie Butbullal.
"Nem volt szerencsénk a sorsolásnál, és meghoztuk a megfelelő döntést" - közölte Nourine edzője, Ammar Ben Yakhlef.
Az Algériai Olimpiai Bizottság válaszul bejelentette, hogy mindkettejüket hazaküldi Tokióból.
A dzsúdóban az iráni Said Mollaei hasonló esete a leghíresebb, aki a 2019-es tokiói világbajnokságon a 81 kilogrammosok között címvédőként indult. Családja fenyegetésével azonban arra kényszerítették, hogy lépjen vissza a negyeddöntőtől, hogy ne kerülhessen szembe az izraeli Sagi Mukival. Később a bronzmeccset is el kellett veszítenie, hogy a dobogón se állhasson együtt az izraelivel. Mollaei azóta elhagyta hazáját, és előbb menekültstátust kapott Németországban, majd felvette a mongol állampolgárságot.
Az IJF áprilisban felfüggesztette az iráni szövetség tagságát, ezért az ország cselgáncsozói nem indulhatnak a tokiói olimpián sem. A közel-keleti ország előzőleg megtiltotta sportolóinak, hogy izraeli ellenféllel mérkőzzenek.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés