Cirjenics Miklós kiesett a nyolcaddöntőben a 100 kilogrammosok között csütörtökön a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

Az Atomerőmű versenyzője - aki 11 érmet gyűjtött Grand Slam- és Grand Prix-viadalokon - a 32 között Jevgenijs Borodavkóval csapott volna össze, a 34 éves, háromszoros Eb-bronzérmes lett dzsúdós azonban nem áll ki a találkozóra. Így Cirjenics hivatalosan ippon-győzelmet aratott.
A 31 éves paksi versenyzőre a nyolcaddöntőben a világbajnoki ezüst- és bronzérmes orosz Nyijaz Iljaszov várt, akivel kétszer találkozott, egyszer nyert, egyszer pedig kikapott.
Tokyo 2020
Nem akarta bemocskolni a kezét izraeli ellenfelével, 10 éves eltiltást kapott
10/09/2021 15:33
A nyolcaddöntő az orosz rohamaival kezdődött, alig telt el egy perc, és Cirjenicset már kétszer intette a bíró. A második után a magyar dzsúdós szépen földre vitte Iljaszovot, és úgy tűnt, hogy a földharcban akciót tud csinálni, de végül állásból folytatták. Másfél perc volt hátra a mérkőzésből, amikor az orosz cselgáncsozó ippont érően eldobta Cirjenicset, aki a vereséggel kiesett.
"Az volt a taktika, hogy két percig fárasztom őt. Volt két indulásom, az elsőt elég veszélyesnek éreztem, egy fojtáshelyzet is kialakult. A másodikat megkontrázta, ennyi történt. Ilyen a sport" - összegzett a második olimpiáján induló Cirjenics. Hozzátette, azt érezte, hogy "pariban" volt Iljaszovval.
Az elmaradt első meccsről úgy vélekedett, az is egy ki-ki mérkőzés lett volna, bár a lett dzsúdós nem olyan magasan jegyzett, mint az orosz.
Az utóbbi időben nem nagyon találtam magam, ez volt talán az a verseny, amikor a bemelegítésnél is azt éreztem, hogy jó formában vagyok. Ebben talán több volt
- nyilatkozott.
Ezzel a héttagú magyar dzsúdós csapat befejezte szereplését Tokióban. Tóth Krisztián (90 kg) bronzérmet szerzett, Pupp Réka (52 kg) ötödik lett, Csernoviczki Éva (48 kg), Karakas Hedvig (57 kg), Özbas Szofi (63 kg), Ungvári Attila (81 kg) és Cirjenics Miklós (100 kg) helyezetlenül zárt.
Forrás: MTI
Tokyo 2020
Két cselgáncsozó elment várost nézni Tokióban, hazaküldték őket
01/08/2021 06:12
Tokyo 2020
Csak intésekkel lett bronzérmes a judósport legendája
30/07/2021 10:30