Gercsák (világranglista 36.) a 70 kg-osok között a B-csoportba került, ahol először az üzbég Shokhista Nazarovát győzte le ipponnal. Utána a világranglistán két hellyel Szabina mögött álló brit Katie-Jemima Yeats-Brown következett, akit szintén döntő fölénnyel sikerült félreállítani.
A kétszeres U23-as Európa-bajnok magyar judoka tehát megnyerte a csoportját, és bejutott az elődöntőbe, ahol holland ellenfél várt rá; a 22 éves Jorien Visser, aki közel 50 hellyel áll hátrébb a ranglistán. Gercsák ezt a mérkőzést is ipponal hozta 1:17 alatt, és bejutott a döntőbe.
A ranglistán a 24. helyen álló Cvjetko viszont ma túl nagy falatnak bizonyult. A magyar judoka egy lehelettel passzívabb volt, így az első két intést ő kapta. A horvát ugyan többet mozgott, de próbálkozásai nem győzték meg a mérkőzésvezetőt, aki a hajrában neki is kiosztott shidót.
Cselgáncs
Dupla siker - két magyar bronzérem a cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján
30/04/2022 14:56
Jöhetett az aranypont, de sajnos nem sikerült fordítani a mérkőzés képén, Gercsák megkapta a harmadik intést, és a horvát győzött, Szabina pedig ezüstérmes lett.
Cselgáncs
Pupp Réka is váratlanul búcsúzott az Eb nyitónapján
29/04/2022 09:32
Cselgáncs
Kovács Kitti vereséggel búcsúzott az Eb-től
29/04/2022 08:30