Az 52 kilogrammos Pupp Réka és a 90 kilós Tóth Krisztián ezüstérmet nyert a cselgáncsozók World Tour-sorozatának tbiliszi Grand Slam-versenyén.

Pupp, az Atomerőmű SE 25 éves dzsúdósa - aki tavaly harmadik lett az Európa-bajnokságon, majd ötödik az olimpián - a nemzetközi szövetség honlapja alapján brazil és francia ellenfelet verve jutott be az elődöntőbe, ahol hosszabbítás után legyőzte az Európa-bajnoki bronzérmes spanyol Estrella Lopez Sheriffet.
A paksi versenyző negyedik GS-fináléjában az olimpiai bajnok koszovói Distria Krasniqivel csapott össze, és leszorítással kikapott. Ezzel együtt Braun Ákos szövetségi kapitány tanítványa várhatóan a világranglista második helyén kezdi a hónap végén rajtoló olimpiai kvalifikációs sorozatot.
Cselgáncs
Pupp Réka hazai Grand Slam aranyérme
18/07/2022 18:42
A 90 kilósoknál az olimpiai harmadik Tóth ukrán és georgiai ellenfélen keresztül került a négy közé, ahol hosszabbításos meccsen, intésekkel verte az olasz Gennaro Pirellit. A fináléban a hazai kedvenc Beka Gviniasvili várt az MTK világbajnoki ezüstérmesére, akit eddigi kilenc meccsükön csak egyszer tudott legyőzni. A tizedik csata is az ellenfél fölényét hozta, s a 28 éves Tóth intésekkel kikapott. Ezzel együtt súlycsoportjában ő is előrelép a második pozícióba.
Varga Brigitta (63), Vég Zsombor (100) és Sipőcz Richárd (+100) egyaránt hetedik lett a georgiai fővárosban.
Forrás: MTI
Cselgáncs
A magyar dzsúdósport 10. Grand Slam-aranyérmét szerezte meg Pupp Réka
08/07/2022 17:08
Cselgáncs
Az ifjúsági világbajnok magyar dzsúdós megszerezte első World Tour-érmét - videó
26/06/2022 14:07