Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kaillie Humphries leiskolázta a női bobos mezőnyt

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/02/2022 - 06:33 GMT+1

A korábban kanadai színekben két aranyérmet nyert, de már az amerikai csapatot erősítő Kaillie Humphries óriási fölénnyel győzött a bobosok új versenyszámában, egyesben a pekingi téli játékok hétfői versenynapján.

A női bobosok legendája ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel nyert aranyat

Kanada után amerikának is aranyat nyert Humphries

A 36 éves klasszis sportoló decemberben kapta meg az amerikai állampolgárságot, s ő egy nagyon sima győzelemmel "hálálta meg", hogy lehetőséget kapott a versenyzésre. A monobobnak is nevezett számban Humphries már a vasárnapi első két futam után több mint egy másodperccel vezetett, majd a hétfői harmadikban tovább növelte előnyét, így a negyedikben már egy tőle biztonságinak nevezhető csúszással - ami a harmadik legjobb volt a mezőnyben - is másfél másodperces előnnyel diadalmaskodott.
Az ezüstérmet a szintén amerikai Elana Meyers Taylor, a bronzot pedig a kanadai Christine de Bruin szerezte meg. Kaillie Humphries 2019-ben hagyta el hazáját, addig 2010-ben Vancouverben és 2014-ben Szocsiban kanadai színekben nyert olimpiát női bobban, 2018-ban Phjongcshangban pedig bronzérmes lett, emellett kilenc világbajnoki érmet, köztük két aranyat gyűjtött. Mivel a vb-indulás esetében kevésbé szigorúak a szabályok, vb-n már 2020-ban és tavaly is amerikai színekben szerepelt és a női kettes bobban mindkétszer nyert, 2021-ben pedig a monobob számban is diadalmaskodott.
A női bobozás történetének legendás alakja 2018-ban panaszt nyújtott be a kanadai szövetségnek, mert korábbi edzője állítása szerint "verbálisan és érzelmileg is bántalmazta", de a későbbi eljárás során a vizsgálóbíró nem talált bizonyítékot a zaklatásra. Humphries ezek után jelezte, hogy nem akar többé a kanadai csapatban versenyezni, majd hosszas procedúra után csütörtökön zárult le országváltása.
Humphries 2019-ben feleségül ment az Egyesült Államok bobcsapatának korábbi tagjához, Travis Armbrusterhez és már évek óta San Diegóban él.

Eredmények, bob, női egyes, olimpiai bajnok:

  • olimpiai bajnok: Kaillie Humphries (Egyesült Államok) 4:19.27 perc
  • 2. Elana Meyers Taylor (Egyesült Államok) 4:20.81
  • 3. Christine de Bruin (Kanada) 4:21.03

    Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés