2008-as beiktatása óta a BMX street kategóriát Garrett Reynolds uralta. Egészen tavalyig, amikor Chad Kerley legyőzte és megszakította öt éve tartó sorozatát. Ő viszont idén is bomba formában tért vissza. Legnagyobb ellenfele azonban ezúttal nem Kerley, hanem Dakota Roche volt, Kerley ugyanis Reynolds legnagyobb meglepetésére nem jutott be a döntőbe.
Reynolds szerint a legnehezebb feladat a meleg miatt a folyamatos folyadék-utánpótlás volt, mert a street nagyon kimerítő, sokkal több energiát emészt fel a bringa talajról való felemelése, mint a parkban. Az embernek az ötödik trükk után már ki vannak az izmai.

BMX park dönt

Fotó: Eurosport

BMX
BMX rider Matthias Dandois doing crazy tricks in his appartment : SNTV
18/04/2020 08:43
Nos, ennek nem sok jelét láttuk Reynoldsnál, aki ugyan az első két körét elrontotta, de a harmadikat szinte hibátlanul tette oda, így az utolsó pillanatban ütötte ki Dakota Roche-ot a vezető pozícióból. Roche még az első körében kapott 89.33-as pontszámával végig vezette a döntőt, de amikor látta, milyen kört ment Reynolds, már a pontszám kihirdetése előtt tudta, hogy csak második lesz. A harmadik helyet a Dew Touron már komoly sikereket elért Dennis Enarson szerezte meg, akinek meglepő módon az X Games-en még csak ez az első érme.
X Games 2014 Austin, BMX street végeredmény:
1.     Garrett Reynolds     90.66
2.     Dakota Roche         89.33
3.     Dennis Enarson      89.00
4.     Jeremiah Smith       86.66
5.     Ty Morrow               83.00
6.     Broc Raiford           82.66
Garrett Reynolds győztes köre a street döntőben:
A közönség talán a BMX park küzdelmeket várta legjobban, hiszen a helyi kedvenc, Chase Hawk (nem rokona Tony Hawknak) is ott volt a mezőnyben, sőt, bejutott a döntőbe is. Számára természetesen egészen különleges volt a verseny, hiszen a nézők között ott voltak a szülei, rokonai, barátai. Austin egyébként is közismert BMX-központ, így az ottani közösségnek sokat jelentett, hogy egy helyi srác ott van a döntőben. Ráadásul micsoda ellenfelek között: a tavalyi barcelonai aranyérmes Gary Young, a tavalyi müncheni bronzérmes fenomén Daniel Sandoval, a legenda Ryan Nyquist, az ötszörös park-bajnok Daniel Dhers és Drew Bezanson szórta a trükköket az érmekért.
A magam részéről kicsit furcsállom, hogy a park gyakorlatilag egy kissé továbbfejlesztett medence volt, a legkevésbé sem hasonlított azokhoz a pályákhoz, amiken park versenyeket szokás rendezni. A versenyzők mindenesetre igyekeztek alkalmazkodni a körülményekhez.
Hawk 2006 óta van ott az X Games-en, és soha nem nyert még érmet. A hazai közönség azonban hatalmas erőt adott neki. Egy éve csak erre a délutánra készült. Mindkét köre hibátlan volt, a másodikban még javítani is tudott. Bár technikailag többen is mutattak be nehezebb menetet, a gördülékenysége, folyamatossága meggyőzte a bírákat. Hiába ugrott azonban pl. Daniel Sandoval előreszaltó flairt, a nap két legmagasabb pontszámával Hawk nyerte a döntőt, így az ő nyakába akasztották az aranyérmet.
A BMX park döntő legszebb pillanatai:
X Games 2014 Austin, BMX park végeredmény:
1.    Chase Hawk        89.66
2.    Drew Bezanson   88.00
3.    Daniel Sandoval   87.00
4.    Daniel Dhers        86.00
5.    Ryan Nyquist        85.33
6.    Gary Young          85.00
BMX
BMX WCUP : Wins for USA's Willoughby and Field (sntv)
02/02/2020 12:13
BMX
BMX : Wins for Willoughby and Kimmann at BMX Supercross World Cup in Australia (sntv)
01/02/2020 15:32