Az egykori utcagyerek kiemelkedett a mezőnyből a Dew Tour idei második állomásán.
Két év szünet után tért vissza az oregoni Portlandbe az idén ismét megújult Dew Tour. Ezúttal a BMX és gördeszka streetstyle, valamint a BMX dirt szakágak képviselői vették birtokukba a belvárost, valamint a gördeszkások számára rendeztek még egy ’legjobb trükk’ versenyt.
A BMX dirt session egy új formátum a Dew Touron, amelynek rendezői a riderek és a nézők visszajelzései alapján folyamatosan igyekeznek izgalmassá tenni a versenyeket. Az új formátum szerint 10 rider egy 30 perces jam során szórhatja a trükköket a dirt pályán, ahol mindenkinek a legjobb három menetét veszik figyelembe a végső rangsorolásnál.
BMX
Hannah Roberts - aki aranyért megy Tokióba
07/06/2021 10:52
Maga a pálya két hatalmas, földből épített ugratóból és egy negyedívből állt. Az számított teljes menetnek, ha mind a három elemen sikerült trükköt beadni.

Fotó: Eurosport

A formátum kedvezett a színvonalas produkcióknak, a riderek a legkomolyabb trükkjeiket adták be. Íme néhány, a teljesség igénye nélkül:
Ryan Nyquist:
720 kormánypörgetés, hátraszaltó dupla kormánypörgetés, hátraszaltóból suicide nullkéz, suicide dupla truckdriver, 540 dupla kormánypörgetés a negyedívenKevin Peraza: cannonball, 360 table, super-whip és egy superman seatgrabPat Casey: decade 360, truckdriver dupla vázpörgetésAndy Buckworth: 8 (!) dupla hátraszaltó az első ugratón, 720, decade a negyedíven és egy 360 downside whipZack Warden: 360 bikeflipTJ Ellis: 360 dupla vázpörgetés, előreszaltó turndown, előreszaltó vázpörgetésDaniel Sandoval: 360 lefelé vázpörgetésből késői kormánypörgetésDrew Bezanson: egykezes x-up-ból turndown hátraszaltó
Kyle Baldock rögtön az első két menetével megalapozta a győzelmét, így a folytatásban már felszabadultan trükközhetett, míg a többiek küzdöttek a jó menetekért. "Nagyon jó volt, hogy elsőre sikerült beadnom a körömet, mert utána már szórakozhattam, próbáltam javítani a pontszámomon.” – fogalmazott az ifjú apuka.
Baldock trükkjei az első menetben: hátraszaltó kormánypörgetés nullkéz, 360 dupla vázpörgetésből kormánypörgetés a második ugratón és egy dupla vázpörgetés – kormánypörgetés a negyedíven. A második körben erre rátett egy hátraszaltó vázpörgetést, egy 720 kormánypörgetést és egy tripla vázpörgetést a negyedíven.
"Imádom az új formátumot, bár lehetne még hosszabb is, mint 30 perc. Úgy érzem, hogy a három értékelt menet jobban rákényszeríti a versenyzőket, hogy minden trükkjüket bemutassák a repertoárjukból, és ne csak egy kiemelkedő kör alapján dőljön el, ki a jobb. Mindenki nagyon komolyan tolta, Nyquist és persze Peraza a legjobban. Nagyon örülök, hogy engem találtak legjobbnak. A portlandi nézők fantasztikusak, jó lenne minden évben visszatérni ide!" - tette hozzá a győztes.
Végeredmény BMX Dirt Session Portland Dew Tour 2014
1. Kyle Baldock
2. Ryan Nyquist
3. Kevin Peraza
4. Pat Casey
A további sorrendet nem publikálták a szervezők.
BMX
BMX rider Matthias Dandois doing crazy tricks in his appartment : SNTV
18/04/2020 08:43
BMX
BMX WCUP : Wins for USA's Willoughby and Field (sntv)
02/02/2020 12:13