A sokoldalú tehetség teljesen rákattant az új versenyszámra.
A 23 éves Dennis Enarson jó néhány éve ott van a Dew Tour mezőnyének élvonalában. Igazi polihisztor, dirtben, parkban és streeten is éremesélyes bárhol, ahol rajthoz áll. Idén bronzérmet szerzett az X Games street döntőjében, de a Dew Tourról is elhozta már a kupát dirtben, 2011-ben. Abban az évben ráadásul a tervezőasztalhoz is odaengedték, az ő közreműködésével készült a portlandi BMX park pálya.
Dennist 15 másik riderrel együtt hívták meg a portlandi streetstyle fordulóra. A mezőnyben többek között ott volt a szám 2012-es győztese, és 7-szeres X Games aranyérmes Garret Reynolds, valamint a tavalyi San Franciscó-i győztes Chad Kerley is. A Broadway Streeten épített pálya igazán kreatívra sikerült, ahol a riderek szabadjára engedhették fantáziájukat.
BMX
BMX rider Matthias Dandois doing crazy tricks in his appartment : SNTV
18/04/2020 08:43
Mindenkinek három menet állt rendelkezésére, melyek közül a legjobb számított. A közönség kiemelkedően szép trükköket láthatott. A verseny színvonalát jól mutatja, hogy a pontszámok között több holtverseny is volt, nagyon pici különbség döntött a versenyzők között, és még a 9. helyezett is 86.00 pontot kapott. A legjobbnak ítélt menetekből következzék most kettő:
Drew Bezanson harmadik helyet érő menete:
Garrett Reynolds ezüstérmes köre:
A riderek közül ezúttal azonban Dennis Enarson érzett rá legjobban a pályára. miután rögtön az első menetében sikerült egy remek kört beadnia, teher nélkül tudta emelni a szintet:
"Jól jött, hogy az első köröm jól sikerült, mert ha elrontod, akkor mindig jön a dilemma, hogy 'csináljak esetleg még egy biztonsági kört, vagy kockáztassak, és próbáljak rá az ütős menetre?' Elkezdesz agyalni, és az nem jó."
– magyarázta a pszichés nehézségeket Enarson.
"Ezúttal az első kör úgy ment, ahogy terveztem. Beadtam a biztonsági körömet, így a másodikban emelhettem a szintet, a harmadikban pedig mindent beleadhattam."
Dennis Enarson győztes köre:
"Hihetetlenül örülök!” – nyilatkozta a döntő után Emarson. „A streetstyle pályák a kedvenceim, ezeket élvezem a legjobban. Sokkal jobban otthon érzem magam rajtuk, mint a street versenyeken, mert a street pályákon sokkal több a mesterséges akadály, ami persze még mindig tetszik, de ez sokkal inkább az én stílusom, jobban fekszik nekem. Sokkal gyorsabban mehetsz és jóval nagyobb elemeket ugorhatsz meg, mint egy sima street pályán."
Dew Tour Portland BMX Streetstyle 2014 végeredmény:
1. Dennis Enarson     93.75 pont
2. Garrett Reynolds    91.25
3. Drew Bezanson     87.75
4. Broc Raiford           87.50
5. Chad Kerley           87.25
6. Kevin Peraza         87.25
7. Jeremiah Smith     86.00
8. Tyler Morrow         86.00
9. Tyler Fernengel     86.00
BMX
BMX WCUP : Wins for USA's Willoughby and Field (sntv)
02/02/2020 12:13
BMX
BMX : Wins for Willoughby and Kimmann at BMX Supercross World Cup in Australia (sntv)
01/02/2020 15:32