Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Vigaszágon folytathatja a magyar birkózó, aki a súlycsoport jelenlegi legjobbjától kapott ki

Eurosport
Eurosport

Publikálva 02/08/2021 - 12:45 GMT+2

Tokió 2020 - Szőke Alex nem bírt súlycsoportja egyik legjobbjával

Eurosport Tokió 2020 birkózás

Fotó: Eurosport

Szőke Alex vereséget szenvedett a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a tokiói olimpián, ám így is a vigaszágon folytathatja.

Az ESMTK 21 éves versenyzője egy győzelem után 6-2-re kapott ki a súlycsoport jelenlegi legjobbjának számító, kétszeres világ- és Európa-bajnok Musza Jevlojevtől.
A mérkőzést a magyar kezdte jobban, egy kiléptetéssel, majd az orosz intésével 2-0-ás előnybe került és lentről sem volt messze az akciótól, billentési kísérlete biztató volt. A folytatásra aztán az orosz klasszis felszívta magát, és még a harmadik percben egy lendületes akcióval szőnyegen kívülre tette riválisát és egyenlített, majd egy kiléptetéssel 3-2-re átvette a vezetést.
A második menet elején is Jevlojev volt energikusabb, Szőkét meg is intették (2-4), s ugyan parterhelyzetből szépen védekezett, állásból viszont az orosz levitte őt (2-6), ezzel eldöntötte a meccset.
Harmadszor találkoztunk, de ez volt a legszorosabb meccsünk. Erősebb és tapasztaltabb, a végére pedig el is fáradtam. Bár csalódott vagyok, azért látom, hogy jó az irány
- értékelt röviden a juniorok között Európa-, a kadétok között pedig világ- és Európa-bajnok magyar tehetség, aki 99 százalékig biztos volt benne, hogy Jevlojev vigaszágra segíti őt.
Az orosz nem is okozott csalódást, 7-1-re nyerte az elődöntőjét, így Szőke kedden közép-európai idő szerint 4 órától a vigaszágon folytathatja a küzdelmet és amennyiben legyőzi a georgiai Giorgij Meliát, akkor a délutáni programban a bronzéremért csatázhat majd a lengyel Tadeusz Michalikkal.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés