Getty Images

Vittozzi révbe ért

Vittozzi révbe ért
By Eurosport

The 11/01/2019 at 11:15Updated The 11/01/2019 at 11:51

Nem kell tovább várniuk az olaszoknak, hogy újabb világkupa-futamgyőztesük legyen

Csupán idő kérdése volt, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor Lisa Vittozzi aranyérmes lesz egy versenyen. Esetében tipikus példáját láthattuk annak, ahogy egy versenyzőt lépésről lépésre felépítenek, és feljuttatnak a csúcsra. A még mindig csak 23 éves biatlonos szívós munkájának köszönhette a sikerét, valamint azt, hogy mostantól komolyan kell számolni vele az évad végi elszámolásnál.

Oberhofban folytatódott a világkupa, ahol egészen jó körülmények között rendezték meg a 7.5 kilométeres női sprintversenyt. A hosszúra nyúlt karácsonyi szünet alatt, különösebb változás nem történt a mezőny erősorrendjében, s az sem változott, hogy Kaisa Mäkäräinen lövészete szétesett. A finnek háromszoros világkupa-győztese ezúttal is nagyon halványan lőtt, négy büntetőkörre kényszerült. Némi meglepetésre a tabella élén álló Dorothea Wierernek sem jött ki a lépés, nem került be a legjobb húszba sem, ami kényelmetlen helyzetet jelent a szombati üldözéses előtt. A rutinosabbakkal szemben viszont a fiatalok remekül produkáltak. Hanna Öberg harmadik lett, Anais Chevalier pedig a második.

Biathlon : women's individual highlights in Oberhof

A győztes Lisa Vittozzi, ugyan csak néhány másodperccel, de jobbnak bizonyult a riválisainál. Mint mondta: „eddig nem kedveltem Oberhofot, azonban most nagyon elégedett vagyok.” Lehet is, hiszen az idény első futamain rendre lemaradt a dobogóról, háromszor volt negyedik, egyszer ötödik, kétszer pedig hatodik. „Nagyon koncentráltam a lőtéren – elemezte a futamot –, mert éreztem, hogy a síléceim nem a legtökéletesebbek. Próbáltam végig a maximumot kihozni magamból, mint mindig, s örülök, hogy végre ez a győzelmet jelentette.”

(Vörös Csaba)