Émilien Jaquelin akár a biatlon világbajnokság pozitív főszereplőinek egyike is lehetett volna, hiszen az első két egyéni számban egy bronz- és egy aranyérmet szerzett, mégis a tömegrajtos versenyről beszél mindenki. A második fekvő lövészetben mind az öt lövését elhibázta a francia, majd lelkileg teljesen összeomlott, a versenyt az utolsó helyen fejezte be, több, mint 7 perc hátránnyal. A skandinávok nem is nézték jó szemmel, hogy Jaquelin alig akarta befejezni a versenyt, szerintük mindenkivel szemben tiszteletlen volt.


A pokljukai biatlon világbajnokság záró száma igazán furcsán sikerült Jaquelin számára, hiszen nem sűrűn látunk olyat, hogy egy pár nappal korábban aranyérmet szerző versenyző egy sorozatban mindegyik lövését elhibázza, vele mégis megesett. A francia saját bevallása szerint is éremért állt a rajtvonalhoz, így a csalódottsága igen látványosra sikerült, az utolsó körön gyakorlatilag a fél francia csapat vigasztalta, hogy egyáltalán befejezze a versenyt. 
Biatlon
Visszaszerzi-e a koronát Johannes Bø, vagy más norvég taszíthatja le a trónról Fillon Maillet-t?
23/11/2022 - 20:27
A svédeknél többen is tiszteletlenségnek vették azt, hogy gyakorlatilag feladta és végigalibizte a versenyt Jaquelin, aminek a sajtóban is többen hangot adtak:
"Mi ilyet sosem csinálnánk - nyilatkozta a
svédek edzője Johannes Lukas
- ha egy versenyzőm megállna a pályán menet közben, biztos, hogy megbüntetném. A tömegrajtos versenyen csak 30-an indulhatnak, így mindenkinek kötelessége, hogy az elejétől a végéig teljes erőbedobással hajtson."
A norvégok részéről sokkal karcosabb vélemények is elhangzottak, miután Jesper Nelin elől kiállt Jaquelin és azt mondta neki, hogy menjen csak nyugodtan, őt ez a verseny már egyáltalán nem érdekli. A korábban sem visszafogottságáról híresVetle Sjastad Kristiansen ki is fakadt:
"Tipikus francia viselkedés; ha nincs esélyed a jó helyezésre, akkor le is szarod az egészet."
Jaquelin a verseny után higgadtan próbált értékelni: 
"Az első lövészetem utáni körben az egyik technikus mutatott egy képet a lövéseimről. Az első kör még rendben volt, de eléggé fölfelé ment mindegyik lövésem, ezért megkértek, hogy kicsit állítsak a puskán, hogy lejjebb menjenek. Megtettem, de utána még feljebb ment minden. Teljesen lesokkolt, nem értettem mi töténik. Teljesen kivagyok, éremért indultam, erre ez lett a vége..."
A szócsata nem maradt abba a verseny után sem, Jaquelin pedig a Facebookot érezte a legjobb helynek, hogy a ski-nordique.net cikkére kommentáljon:
"Az is az én hibám, hogy a svédek nem nyertek érmet? Talán megzavartam őket? Mindenkinek megvan a saját személyisége és a saját céljai, én érmet akartam nyerni. Tudom, hogy az 5 hiba nem annyira sok, de nem lehet összehasonlítani, amikor egy lövészetben rontasz el mindent vagy, amikor 4 alatt szeded össze az 5 hibát, mint Johannes. A viselkedésemmel senkit nem hátráltattam. A szenvedélyem a legnagyobb motivátorom, emiatt tudok ilyen magas szinten teljesíteni, tudom, hogy nagyon más vagyok, mint a skandinávok általában, de ők teljesen sótlanok, mintha nem is lennének érzéseik. Tudom, hogy véleménye mindenkinek van. Sajnálom, hogy szenvedélyes vagyok a pályán és nem egy racionális gép, mint ők. Találkozunk a pályán, majd ott rendezzük a dolgokat."
részben sport.ru
Kontiolahti
A csúcsra törő Oeberg-lányok előtt a gyengélkedő norvégok nyithatják meg az utat
23/11/2022 - 09:34
Biatlon
Idén még biztosan folytatja Dorothea Wierer, de vajon kitarthat-e a hazai olimpiájáig?
17/11/2022 - 07:07