Simon Schempp olimpiai- és világbajnok, de az utóbbi 2 évben nem tudott az élmezőnyben teljesíteni a világkupában. Az idei szezonban még a német válogatott keretébe sem került be, így sokan már lemondtak arról, hogy 32 évesen képes lesz a visszatérésre. Simon Schempp viszont nem tartozott közéjük és úgy tűnik a kitartása meghozta a gyümölcsét.


Az elmúlt két évben Schempp folyamatosan apróbb sérülésekkel bajlódott, ami a teljestíményén is meglátszott, egyéniben nem tudott a legjobb 10 közé sem bekerülni. A nyári felkészülése jobban sikerült, de saját elmondása szerint nem volt egyszerű visszaszerezni az önbizalmát. 
"Hosszú idő után most érzem magam először jól. Utoljára az olimpia előtt voltam teljesen egészséges, most apró lépésekkel haladok, hogy újra felépítsem a teljesítményem. Készen állok a kemény munkára, de az önbizalmamat vissza kell szereznem, az pedig csak jó eredményekkel fog menni. Hiszek abban, hogy még mindig képes vagyok felvenni a versenyt a legjobbakkal."
Östersund
Ott a svéd dupla! Samuelsson újabb sprintet nyert meg Östersundban
TEGNAP 18:24
A javulás valóban nem ment elég gyorsan, így a németek szövetségi kapitánya Bernd Eisenbichler nem is tette be a csapatba az idény eddigi versenyein. Schempp továbbra is készült, de versenyezni nem volt lehetősége, hiszen a második számú kupasorozat az IBU Kupa csak januárban indul a koronavírus járvány miatt. 
Az egyetlen eddigi lehetőség a szokásos évvégi "biatlongálán" jött el Schempp számára. Az idén kivételesen Ruhpoldingban rendezett World Team Challenge versenyen barátnőjével, Franziska Preußszal indult közös váltóban és magabiztos teljesítménnyel ezüstérmet szereztek.
"Végre újra élveztem egy versenyt. Mostanában jól sikerül a lövészet is, főleg az utolsó volt nagyon jó, hiszen ilyenkor a legnagyobb rajtunk a nyomás. Nehéz megmondani mennyit érhet ez az eredmény, hiszen a járvány miatt nem mindenki vett részt ezen a versenyen. Tudom, hogy nehéz idén bizonyítani, hogy ott a helyem a válogatottban, de optimista vagyok, hogy újra be tudok kerülni."
Simon Schempp pedig örülhet, hiszen a World Tour Challenge után nem sokkal a szövetségi kapitány változtatott  a csapat összetételén. A következő két versenyhétvégén, amelyet hazai pályán Oberhofban rendeznek részt vehet Simon Schempp és Lucas Fratzsher, a kikerülők pedig az eddig gyengén szereplő Roman Rees és Johannes Kühn.
eurosport.de
Östersund
Olimpiára vezetheti a japánokat az idénynyitón élete legjobbját futó biatlonos
TEGNAP 18:19
Östersund
Az osztrák Hauser hibátlan lövészettel nyerte a szezon második sprintjét
TEGNAP 14:40