Pokoli pillanatokat élhetett át Emilien Jacquelin a biatlon-világkupa Nove Mesto-i váltóversenyén, amikor a  fekvő sorozatában nyolc lövésből hetet lerontott, és ezzel megásta a francia válogatott sírját a szakági világkupában is. 


Önmagában is nehéz feldolgozni egy biatlonosnak, ha lőtérre érkezve mind az öt táblát elhibázza (ráadásul mivel váltóról volt szó, Jacquelin még két tartalék lőszert is mellé küldött), ám a Martin Fourcade-utódnak kikiáltott versenyzőnek már volt priusza. 
A franciák egyik legnagyobb tehetsége néhány héttel ezelőtt a pokljukai világbajnokság utolsó versenyén szintén lőtt egy teljes homályt, azaz egy sorozatban mind az ötöt elhibázta. A dolog már akkor is megviselte, gyakorlatilag oda is dobta az egész versenyt.
Biatlon
Visszaszerzi-e a koronát Johannes Bø, vagy más norvég taszíthatja le a trónról Fillon Maillet-t?
23/11/2022 - 20:27
Amit aztán a riválisok közül páran nem vettek jó néven, mert szerintük ez tiszteletlenség. Volt, aki odáig ment, hogy tipikus "beleszarós" francia mentalitásnak nevezte az esetet. 
El lehet képzelni, mit élt át szegény Jacquelin, amikor Csehországban újra elkezdtek jönni a hibák. Próbált állítani a diopteren, de csak nem találta el a táblát. Borzasztóan rossz élmény lehetett. 
A vadvilág tehát mostanában inkább meglapul, ha a francia versenyző a lőtérre érkezik, de nem lesz ez mindig így. Jacquelin kegyetlen jó versenyző, és össze fogja magát kapni. Sőt, már meg is tette: a fekvő után az állót hibátlanul lelőtte, és megmentette az ötödik helyet a váltónak.
Jacquelin másodszor is összezuhan a lőtéren:
Kontiolahti
A csúcsra törő Oeberg-lányok előtt a gyengélkedő norvégok nyithatják meg az utat
23/11/2022 - 09:34
Biatlon
Idén még biztosan folytatja Dorothea Wierer, de vajon kitarthat-e a hazai olimpiájáig?
17/11/2022 - 07:07