Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Johannes Bø újabb aranyérmet szerzett, és beérte Fourcade-ot

Eurosport Magyarország

Frissítve 18/02/2022 - 12:48 GMT+1

Johannes Thingnes Bø lett a pekingi olimpia legeredményesebb sportolója, miután megnyerte a férfi biatlonosok 15 kilométeres tömegrajtos versenyét. Az idei téli játékokon ez volt már a norvég klasszis negyedik aranyérme, összességében pedig az ötödik, amellyel beérte egykori nagy riválisát, a francia biatlonlegenda Martin Fourcade-ot.

Johannes Thingnes Bø

Fotó: Eurosport

Johannes Bø az első, fekvő lövészetnél egyet hibázott, de a 150 méteres büntetőkör ellenére a mezőny egyik legjobb sífutójaként könnyedén felzárkózott a tízfős élbolyra. A második sorozatnál nem hibázott, így a pályán könnyedén lerázta riválisait, akikkel szemben egyre jelentősebb előnyt alakított ki. Ennek köszönhetően az is belefért a számára, hogy az első álló lövészetnél egyszer, a másodiknál kétszer is célt tévesztett, ugyanis még így is 40 másodperces előnnyel győzött.
A 28 éves norvég sílövő a pekingi játékokon a negyedik aranyát szerezte, amivel megismételte honfitársa, a legendás Ole Einar Björndalen páratlan teljesítményét, aki a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon állhatott fel négyszer is a dobogó legfelső fokára. Bø előzőleg első volt a sprintversenyben, illetve a férfi és a vegyes váltó tagjaként, emellett nyert egy bronzot is a 20 kilométeres egyéni indításos versenyben.
picture

Johannes Bø újabb aranyérmet szerzett, és beérte Fourcade-ot

Mögötte a viszonylag jó lövészetének köszönhetően a svéd Martin Ponsiluoma lett a második és a norvégok váltó aranyát bebiztosító Vetle Sjaastad Christiansen a harmadik. A francia Quentin Fillon Maillet "csak" a negyedik helyen végzett, így nem jött össze számára az az egyedülálló bravúr, hogy mind a hat számában dobogóra álljon. Végül két arannyal és három ezüsttel fejezte be a szereplését.

Norvégia a 15. aranyérmét nyerte Pekingben, így minden idők legjobb téli olimpiai szereplését érte el, ugyanis ennyi győzelmet még egy ország sem aratott egyetlen téli játékokon sem.

Eredmények, biatlon, férfi 15 km tömegrajtos:
1. Johannes Thingnes Bø (Norvégia) 38:14.4 perc (4 lövőhiba)
2. Martin Ponsiluoma (Svédország) 40.3 mp hátrány (2)
3. Vetle Sjaastad Christiansen (Norvégia) 1:12.5 p h. (3)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés