Getty Images

Nem volt könnyű

Nem volt könnyű
By Eurosport

The 13/02/2018 at 16:37Updated The 13/02/2018 at 16:44

Az üldözéses olimpiai bajnokai egyértelművé tették mindenki számára: sosincs olyan, hogy lefutott verseny.

Főleg Laura Dahlmeier hangsúlyozta, hogy „a körülmények durvák voltak az üldözőversenyen. Nem volt könnyű, mert a hőmérséklet alacsony volt, a szél pedig erős és hideg. De én elég sok időt töltök a hegyekben, ami valószínűleg a hasznomra vált.” Dahlmeier szerint a szelet kellett leginkább kezelni, és nyugodtnak lenni, amikor utolérték. „Anasztázia Kuzmina a harmadik körben nagyon erős volt, követtem őt, és éreztem, hogy ez nekem sok. De a lőtéren magabiztosabban dolgoztam. Hittem magamban.” A fiatal német sztár lett a hölgyeknél az első, aki olimpián a sprint után az üldözésest is képes volt megnyerni.

Laura Dahlmeier JO Pyeongchang

Laura Dahlmeier JO PyeongchangGetty Images

A férfiaknál Martin Fourcade visszakapaszkodott az élre, hiszen az elrontott sprint után – ahol csak a nyolcadik helyen végzett – másnap megnyerte az üldözésest. „Az éjjel nem frusztrált voltam, hanem csalódott – mesélte Fourcade. – Egyszerűen nem értettem, hogy mi történt velem. Keményen készültem a sprintre, mégis mindent elrontottam, amit lehetett. Jobban akartam győzni azon a futamon, mint bárki más, ezért járt az agyam, próbáltam rájönni, hogy mit szúrhattam el. Ma reggel aztán láttam egy fényképet a versenyről, és kiderült számomra, hogy olyan szél volt, amilyet nem szeretek. Ekkor rájöttem, hogy nem pechem volt, hanem én vagyok a hibás, és ettől megnyugodtam.”

Olympia 2018 - Martin Fourcade of France

Olympia 2018 - Martin Fourcade of FranceGetty Images

Fourcade az őszinte vallomása után, még őszintébben tárta fel, mit gondolt verseny közben. „Nagyon trükkös volt a széljárás ma, aki meg tudta oldani ezt a helyzetet, annak minden esélye megvolt a győzelemre. Amikor világossá vált, hogy én lőttem egyedül hibátlanul, már tudtam, hogy a sorsom a saját kezemben van.” Fourcade a győzelmével már háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát.

A pjongcsangi játékokon szerdán folytatódik a biatlon a női egyéni indításossal, magyar idő szerint délben.

(Vörös Csaba)

Après son dernier tir debout, Martin Fourcade sait qu'il va conserver son titre olympique de poursuite.

Après son dernier tir debout, Martin Fourcade sait qu'il va conserver son titre olympique de poursuite.Getty Images