Az, hogy Ole Einar Björndalen szép csendben kivonult a sportágból, különösebben nem lepett meg senkit, főleg azok után, hogy tavaly nem sikerült kvótát szereznie az olimpiára. Az viszont kissé felkorbácsolta a kedélyeket, hogy Emil Hegle Svendsen is szögre akasztotta a puskáját, miután motivációs nehézségei támadtak. Maradt hírmondónak Johannes és Tarjei Boe, akiknek szintén nem lesz újdonság az, ami rájuk vár; egy ideje már ők húzzák a norvég férfi biatlonosokat, és melléjük kell beépíteni a csapatba az új generációt.
Új generáció alatt elég sok versenyző érthető, most nézzük azokat, akik már valamit letettek az asztalra. Ebben a sorban első Lars Helge Birkeland, azaz Mr. Stabilitás. Ő az a versenyző, akit minden edző a csapatába szeretne, mert bár nem olyan zseniális, mint az eddig említettek, de olyasvalaki, akire mindig lehet számítani – legutóbb 14. volt a világkupa végelszámolásánál. Rajta kívül szóba jöhet még Henrik L’Abee Lund, Erlend Bjöntegaard és Vetle Sjaastad Christiansen. Közülük L’Abee Lund már világkupa-futamot is nyert, Christiansen pedig néhány éve az Év újoncának lett kikiáltva.
https://i.eurosport.com/2018/03/15/2293811.jpg
Olympic Games
Elvéttek az orosz váltó hazai olimpián szerzett ezüstérmét
13/10/2021 13:27
Hölgy fronton régóta keresik magukat a norvégok. Az igazi gondjuk talán az, hogy Tora Berger óta nincsen senki, aki a csapat vezéregyénisége lenne. Tiril Eckhoff tehetsége felől semmi kétség, ám idén leginkább az jelentheti számára a kihívást, hogy összecsiszolódjon új edzőjével, Patrick Öbereggerrel. Eckhoff-nak főleg a lövészetén kell változtatnia, legutóbb mindössze 75 százalékos pontossággal lőtt. Ezen a vonalon még Marte Olsbu jöhet szóba, mivel tavaly főleg ő húzta a norvég nőket, és lett a legeredményesebb versenyző. Hogy a négytagú váltóba még kiket lehet betenni, nehéz kérdés, valószínűleg a jövő generációját fogják építeni, így kaphat esetleg nagyobb szerepet Ingrid Tandrevold.
https://i.eurosport.com/2018/02/20/2276313.png
A világkupa vasárnap kezdődik a vegyes számokkal, melyeket az Eurosport élőben közvetít.
(Vörös Csaba)
Biatlon
Nem jelent meg a doppingvizsgálatokon, másfél évre eltiltották a világklasszis sílövőt
17/09/2021 17:15
Biatlon
Pár nap alatt berobbant a biatlonosok klíma-kihívása
06/05/2021 20:43